Yke Ruessink te gast bij Old Reurle

Ruurlo - Historische Vereniging Old Reurle houdt woensdag 14 januari in gemeenschapscentrum De Sprankel de eerste lezing van het nieuwe jaar. De lezing zal verzorgd worden door Yke Ruessink uit Zutphen en heeft als titel 'Zo bijzonder ben ik niet'. Aanvang 20.00 uur.

De lezing zal gaan over de totstandkoming van het boek 'Zo bijzonder ben ik niet' gedurende de periode 2009/2013. De vele omzwervingen die gemaakt werden gingen vanaf de Veluwe richting omgeving Deventer naar Winterswijk, Doesburg, Cortenoever, Ruurlo en het stadse Zutphen.

Hoe werden deze bijzonder mensen gevonden, opgespoord en geportretteerd door Yke Ruessink en na de eerste contacten geïnterviewd door journalist Nico Hoffer? Er komt deze avond veel nog niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal ten tonele en Yke Ruessink zal ook een aantal alinea's voordragen van personen die op het laatste moment afhaakten om in het boek te komen en waarom ze niet wilden of misschien hun omgeving dat wel niet toeliet.

Smeuïge anekdotes komen aan de orde die de publicist meemaakte tijdens de ontmoetingen met deze warme eigenzinnige eigentijdse mensen die hun eigen gang gaan en gingen. Het waren momenten van ultieme ontroering tot komische taferelen op de weg naar de totstandkoming.

Alle geïnterviewde personen kregen hun persoonlijke levensverhaal voorgeschoteld voordat over werd gegaan op publicatie. Tevens krijgen we te horen wat dat deed met deze mensen. Tijdens de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en in te breken binnen de verhalen.