Biljartkampioen 2014 Johan Rouwenhorst.
Biljartkampioen 2014 Johan Rouwenhorst.

Kampioenschap krijgt eind dit jaar een vervolg

Johan Rouwenhorst biljartkampioen

Ruurlo - Johan Rouwenhorst is de eerste biljartkampioen van Ruurlo. Rouwenhorst won zondag 28 december in zaal De Tapperij namelijk de finalepoule van het eerste persoonlijke biljartkampioenschap van Ruurlo ooit.

In navolging van de biljartburen in Barchem werd eind vorig jaar voor het eerst het persoonlijke kampioenschap libre van Ruurlo gespeeld. Er namen 56 biljarters (allen mannen) deel. Vanaf maandag 1 december werden in de eerste twee weken van december de poulewedstrijden gespeeld. De acht poules telden elk zeven spelers. De drie beste spelers van elke poule plaatsten zich voor de halve finale. In de derde week van het toernooi werden de halve finalisten in vier poules van zes spelers ingedeeld. Hier plaatsten zich weer de drie beste spelers voor de finale zodat op maandag 22 december twaalf spelers aan de finaleronde begonnen. Er werd een halve competitie gespeeld zodat iedereen tegen elkaar speelde. Maandag 22 en dinsdag 23 december werden per avond vijftien partijen gespeeld op de drie biljarts en op zaterdag 27 en zondag 28 december achttien wedstrijden. De voorronde wedstrijden en de halve finales werden afgewerkt bij de Ruurlose lokaliteiten van café 't Haantje, café-restaurant De Tapperij, café-restaurant De Keizerskroon en Eetcafé De Naober. De finalewedstrijden werden bij De Tapperij geteld en geschreven door spelers die in een eerder stadium reeds werden uitgeschakeld. Toen zondag 28 december werd begonnen met de laatste drie wedstrijden waren er nog twee kanshebbers voor de titel: Johan Rouwenhorst op een punt gevolgd door Theo Kasteel. Beiden wisten hun laatste wedstrijd in winst om te zetten zodat Johan Rouwenhorst zijn punt voorsprong behield en hiermee de eerste kampioen van Ruurlo werd. Aansluitend was de prijsuitreiking waarbij toernooileider Frits Berendsen eerst alle mensen bedankte die het kampioenschap mogelijk hadden gemaakt en de sponsoren die alle dagen zichtbaar waren op een groot scherm in de zaal van De Tapperij. Ook bedankte hij zijn mede organisatie die bestond uit afgevaardigden van de vijf Ruurlose biljartverenigingen, te weten Bennie Spekschoor (De Naober), Harrie Ubbink (Kasteel), Hans Ribbers (De Tapperij), Wim van der Horst (Lievestro) en Arie Bonnink (De Kroon). Johan Rouwenhorst was zichtbaar gelukkig met de wisselbeker (aangeboden door De Tapperij) die hij uit handen van Frits Berenden ontving. Rouwenhorst riep iedereen op om eind dit jaar weer deel te nemen aan de tweede editie van het toernooi. Tevens bedankte Rouwenhorst de organisatie die volgens hem het toernooi perfect had georganiseerd.

Eindstand eerste Ruurlose biljartkampioenschap:

1. Johan Rouwenhorst; 2. Theo Kasteel; 3. Wim Arentsen; 4 Arie Bonnink; 5. Bertran Lankwarden; 6. Andries Holtslag; 7 Peter Hofstede; 8. Appie Wezinkhof; 9. Jaap Dales; 10. Freddie de Graaff; 11. Max van de Kerkhof; 12. Ben Bramer.