Image by StockSnap from Pixabay

Image by StockSnap from Pixabay

Hoe kun je raamfolie zonder luchtbellen aanbrengen?

Partnerbijdrage

Raamfolie aanbrengen is iets wat je zelf kunt doen of wat je kunt uitbesteden aan een professional. Het is ook afhankelijk van om welk project het gaat. Moet een heel gebouw van raamfolie worden voorzien of gaat het slechts om een paar ramen in een woning of kantoor? Ben je zelf een beetje handig of totaal niet?

Zelf raamfolie aanbrengen

Ga je ervoor om zelf het raamfolie aan te brengen dan is het belangrijk om goed de handleiding te lezen en eventueel video’s te kijken op Youtube om goed te kijken hoe het werkt. Daarnaast moet je een aantal raamfolie tools in huis halen zodat je goed voorbereid aan het project gaat beginnen.

Wat heb je nodig om raamfolie aan te brengen?

- Raamfolie

- Water

- Rakel met viltlaag

- Schaar of stanleymesje

- Een grote liniaal of iets soortgelijks

Het raamfolie en de benodigde tools kun je vinden op www.raamfolieonline.nl

Hoe moet raamfolie aangebracht worden?

Op www.raamfolieonline.nl is ook een handige handleiding te vinden voor het aanbrengen van raamfolie. In het kort zijn dit de stappen die je moet volgen:

1. Zorg ervoor dat het raam goed schoon en vetvrij is.

2. Knip of snijd het raamfolie op maat met een schaar of stanleymesje. Zorg er bij voorkeur voor dat het folie 1 cm groter is dan de afmetingen van het raam, deze overtollige delen kun je later nog wegsnijden met een stanleymesje. Mocht je onverhoopt het raamfolie iets scheef aanbrengen, dan voorkom je op deze manier een ‘lege’ rand naast het folie.

3. Verwijder nu een stukje van het schutvel. Wanneer het een klein raam betreft, kun je ook direct het gehele schutvel verwijderen, bij een wat groter raam wordt geadviseerd om eerst een klein stukje los te halen en daarna, tijdens het aanbrengen, steeds een stukje meer van het schutvel te verwijderen. Zo voorkom je dat het raamfolie met de plaklaag tegen elkaar aan komt.

4. Plak het gedeelte zonder schutvel op het raam. Begin in een van de bovenste hoeken.

5. Verwijder steeds iets meer van het schutvel en veeg het raamfolie strak op het raam met behulp van de rakel. Werk zo door tot het gehele folie is aangebracht.

Hoe voorkom je luchtbellen?

Het aanbrengen van raamfolie is geen moeilijk karweitje. Het meest voorkomende probleem is echter dat er luchtbellen onder het raamfolie zitten, die niet of moeilijk weg te krijgen zijn. Voor dit probleem is gelukkig één hele goede tip.

Luchtbellen onder het folie voorkom je door water te gebruiken bij het aanbrengen. Maak zowel het raam als het raamfolie (de plaklaag) nat met water. Dit klinkt misschien vreemd en misschien denk je dat dit niet goed is voor de lijmlaag, maar voor de lijmlaag is het geen enkel probleem, deze wordt er niet minder om. Je maakt dus het raam en de plaklaag van het folie nat met water. Verder volg je stappen uit de handleiding. Je brengt het folie aan op het raam en veegt het water tussen het folie en het raam weg. Het kan een natte boel worden, zorg er dus voor dat je een handdoek in het kozijn legt. Het water kun je gemakkelijk wegvegen met behulp van de rakel. Op deze manier zorg je voor een luchtbelvrij resultaat!

Dit artikel wordt u aangeboden door raamfolieonline.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant