Afbeelding van EFAFLEX_Schnelllauftore via Pixabay
Afbeelding van EFAFLEX_Schnelllauftore via Pixabay

Wat te doen bij een storing aan uw bedrijfsdeur?

Partnerbijdrage

Een soepel functionerende bedrijfsdeur is van vitaal belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Of het nu gaat om een roldeur, sectionaaldeur, snelloopdeur, of een ander type industriële deur, storingen kunnen zich onverwacht voordoen en directe invloed hebben op de bedrijfsactiviteiten, veiligheid en algehele efficiëntie. In deze uitgebreide blog nemen we u mee door stappen die u kunt ondernemen wanneer zich een storing voordoet aan uw bedrijfsdeur.

1. Prioriteit: Veiligheid eerst

Bij een storing aan uw bedrijfsdeur staat de veiligheid van uw medewerkers en eigendommen altijd op de eerste plaats. Zorg ervoor dat niemand zich in de buurt van de deur bevindt als de storing plaatsvindt. Controleer grondig of de deur veilig en recht hangt, zonder beschadigde of gebroken staalkabels. Probeer de deur handmatig te openen of te sluiten met de noodhandbediening, indien beschikbaar. Raadpleeg de handleiding om te achterhalen welke noodbediening uw deur heeft.

2. Identificeer de oorzaak van de storing

Probeer de oorzaak van de storing te achterhalen. Is het een mechanisch probleem, een elektrische storing, of iets anders? Als u bekend bent met de werking van uw bedrijfsdeur, kunt u mogelijk zelf de aard van de storing vaststellen. Zo niet, neem dan contact op met een professionele deurmonteur voor een grondige diagnose. Bij storingen door elektrische onderbrekingen na werkzaamheden, herstart het besturingssysteem door de stekker van de deur uit en in te steken. Indien u vermoedt dat de storing van deze aard is, kan het verstandig zijn om tijdelijk de stroom uit te schakelen, te wachten en deze dan weer in te schakelen.

3. Schakel een gekwalificeerde monteur in

Voor een effectieve oplossing van de storing aan uw bedrijfsdeur is het raadzaam een gekwalificeerde deurmonteur in te schakelen. Zelf reparaties uitvoeren, vooral bij elektrische problemen, kan gevaarlijk zijn. Neem contact op met het bedrijf dat de deur heeft geïnstalleerd of een gespecialiseerde monteur. Vaak is de installateur bereikbaar via de contactgegevens op de deurbesturing.

4. Houd documentatie bij

Het bijhouden van documentatie over eerdere onderhoudsbeurten en reparaties aan uw bedrijfsdeur kan de monteur helpen het probleem sneller te diagnosticeren. Indien van toepassing, informeer uw deurleverancier over de storing als onderdeel van een servicecontract voor snelle respons.

5. Communiceer effectief met uw team

Houd uw team op de hoogte van de situatie. Bespreek alternatieve plannen als de storing invloed heeft op de toegang tot het gebouw of de bedrijfsvoering. Communiceer duidelijk de verwachte downtime en welke stappen worden ondernomen om het probleem op te lossen.

6. Voer preventief onderhoud uit

Minimaliseer toekomstige storingen door regelmatig preventief onderhoud aan uw bedrijfsdeur uit te voeren. Problemen kunnen worden ontdekt voordat ze zich voordoen zodat de deur soepel blijft functioneren. Overleg met uw deurleverancier over beschikbare onderhouds- en serviceprogramma’s.

7. Overweeg een reserveplan

Afhankelijk van uw bedrijfsvoering kan een reserveplan de impact van een storing minimaliseren. Overweeg het op voorraad hebben van reserveonderdelen of zelfs een back-up deursysteem voor noodsituaties. Indien bij u de stroom regelmatig uitvalt, overweeg dan bijvoorbeeld de aanschaf van een accu om de deur elektrisch te kunnen blijven bedienen.

8. Leer van de storing

Na het oplossen van de storing, gebruik de ervaring als leermoment. Bespreek met uw monteur de oorzaak en mogelijke maatregelen om toekomstige storingen te voorkomen.

In conclusie, het aanpakken van een storing aan uw bedrijfsdeur vereist een doordachte aanpak. Veiligheid heeft absolute prioriteit en het inschakelen van een gekwalificeerde monteur is essentieel. Door preventief onderhoud en het implementeren van een noodplan kunt u de impact van toekomstige storingen minimaliseren en uw bedrijfsvoering soepel laten verlopen. Bent u op zoek naar een onderhoudsarme en minder storingsgevoelige bedrijfsdeur? Kijk dan ook eens naar de Compact bedrijfsdeur van Rolflex.

Dit artikel wordt u aangeboden door Rolflex. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant