Theo ten Dolle (l), Jan Bent en Theo Overkamp maken zich gereed voor de tuininspiratiedagen. Foto: Diana Bent
Theo ten Dolle (l), Jan Bent en Theo Overkamp maken zich gereed voor de tuininspiratiedagen. Foto: Diana Bent

Groencentrum Wenninkhof houdt weer tuininspiratiedagen

Partnerbijdrage

Ten Dolle Tuinmachines en Bouwpartner Overkamp ook van de partij

Na het succes van vorig jaar wordt de formule van de tuininspiratiedagen herhaald. Ook deze tweede keer hebben Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof, Ten Dolle Tuinmachines en Bouwpartner Overkamp Meddo de handen ineengeslagen om het evenement vorm te geven. Op 16 maart is iedereen van harte welkom bij Wenninkhof aan de Hoeninkstegge 5 Meddo van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 17 maart van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Door Han van de Laar

Deskundig advies

Bezoekers aan de tuininspiratiedagen zien bij Wenninkhof een groot assortiment aan (vaste) planten, bomen, klimplanten, fruit, groentes, kruiden, snijbloemen en accessoires, waaronder veel paasattributen. Niet alleen buiten, maar ook binnen is er een groot assortiment aan tuinartikelen aanwezig. Men kan ook zelf water uit de vijver of grond uit de eigen tuin meenemen om deze te laten testen op voeding / zuurtegraad. Op basis hiervan kunnen er door de medewerkers goede tips en adviezen worden gegeven om de juiste waardes te behalen.

Tuinschetsservice 

Nieuw is de gratis tuinschetsservice. Zowel Jan Bent als Roy Heesen geven beide dagen advies over het (her)inrichten van de tuin. Daarbij wordt uitgegaan van de methode ‘Tuingeluk, in vier stappen naar het goede tuingevoel.’ Jan: Je hoeft alleen maar de vier tuingelukregels te volgen, namelijk zorgen voor de juiste verhouding tussen verharding en beplanting, de juiste verhouding tussen hoog en laag van afwisselen van hogere en lagere beplanting, jezelf vrij en veilig in de tuin voelen en ervoor zorgen dat de tuin niet meer onderhoud vergt dan de tijd die je er zelf in wilt en kunt stoppen. Het is overigens wel nodig om je aan te melden voor de tuinschetsservice. Tevens is het handig om foto’s van je tuin te maken en een plattegrond met wat maten mee te nemen. Dan kunnen wij aan de slag.”

Tuinmachines

Ook Theo ten Dolle is op de Tuininspiratiedagen aanwezig. Hij neemt diverse soorten apparatuur mee voor het tuinwerk. De apparatuur bestaat onder meer uit maairobots, trimmers, houtklovers en bladruimers. Maar ook veegmachines en professionele zitmaaiers zijn er te vinden. Deze zijn zowel nieuw als tweedehands te koop. Er wordt geleverd aan particulieren en bedrijven. Ook geeft Theo deskundig advies over beregenings- en hydrofoorinstallaties.

Bouwmaterialen

Overkamp Bouwmaterialen Meddo geeft ook acte de présence en is aanwezig met een collectie bestratingsstenen en houten ornamenten plus diverse soorten bouwmaterialen. Er zijn tevens folders over alle mogelijkheden die Overkamp te bieden heeft.

In het weiland aan de overkant van het Groencentrum kan men parkeren. Wenninkhof is naast de gewone openingsuren ook geopend op de feestdagen, zoals tweede paasdag en tweede pinksterdag. Voor meer informatie over de deelnemende partijen zie: wenninkhof.nl, tendolletuinmachines.nl en bouwpartner.com/overkampmeddo..

Dit artikel wordt u aangeboden door Groencentrum Wenninkhof. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant