Foto:PR
Foto:PR

Vijf cadeautips voor hobbyisten

Partnerbijdrage

Als de feestdagen voor de deur staan, krijgen we weer met duizend luxeproblemen te maken. Wat gaan we vieren, waar doen we dat, met wie? En wat voor cadeaus moeten we nu weer kopen voor al die mensen? Lootjes trekken doen we nog steeds, en suprises maken en een vilein gedicht schrijven is leuk. Maar wat stoppen we in de hot dog van papier-maché, of de klassieker in het genre: een doos vol zaagsel en stroop? Denk eens aan de uiteenlopende hobby’s die mensen hebben en laat je inspireren door deze tips.

Voor de autogek: (elektrische) ijskrabber
Degene die ‘s morgens vroeg opstaat en in zijn vertrouwde heilige auto wil stappen, staat te balen als hij het voertuig in bevroren toestand aantreft. Dat wordt dus weer krabben, maar met een elektrische ijskrabber (zoek op ijskrabber: beste ijskrabber) is dat juist alleen maar leuk. Is je budget minder toereikend, dan kijk je gewoon voor de beste handkrabber. Autoliefhebbers hebben vaak verder alles al, maar gek genoeg geen deugdelijke ijskrabber.

Voor de houtbewerker: een houtbrander
In elke familie zit wel zo’n persoon die geen stuk hout kan tegenkomen of hij ziet er een nieuw meubel, kunstwerk of accessoire in. Maak een gedicht waarin je uitlegt dat al die mooie producten eigenlijk een persoonlijke handtekening verdienen en doe een houtbrander cadeau. Hiermee maakt de houtbewerker in kwestie de mooiste figuren in het hout. Ook hier geldt dat de hobbyist vaak alles al heeft - zo niet dit handige en op den duur verslavende apparaat.

Voor de hobbychef: een vacumeermachine
Er zijn veel amateurkoks of hobbychefs die op een vrije dag talloze heerlijkheden bereiden, maar vergeten dat het allemaal ook op moet. Of bewaard. Dat laatste is vaak het geval, en dan is etenswaren kunnen vacumeren super handig. Verras diegene met een beste vacumeermachine en hopelijk stopt hij jou ook zo nu en dan een gevacumeerde specialiteit in handen. Geen gedoe meer met tupperware waar de rijp van de vriezer op wonderlijke wijze doorheen komt, maar strak verpakte etenswaren die ontdooid worden wanneer het uitkomt. 

Voor de volwassen knutselaar: houten bouwpakketten
Zoek op ‘bouwpakketten volwassenen’ en je komt de mooiste dingen tegen. Als iemand graag puzzelt en knutselt is dit een ideaal cadeau, ongeacht leeftijd. Sterker nog, steeds meer mensen van boven de pakweg twintig jaar kiezen voor een rustgevende hobby om de digitale drukte even buiten te sluiten. Een avond lang knutselen aan de miniatuurversie van de Eiffeltoren is daar een mooi voorbeeld van. Geen tv, geen nieuws, geen actualiteiten, de wereld wordt er een stuk eenvoudiger en dus rustiger van.

Voor de nostalgische tv-kijker: dvd-boxen en -speler
Wie kijkt er geen tv en grijpt daarbij niet graag terug naar old school films en series? Dat gebeurt veelvuldig online, maar brengt ook wel eens irritaties met zich mee, zoals onvindbare favorieten, haperende wifi of een overschot aan reclameboodschappen. Nostalgisch tv kijken komt dus weer in de mode. Gelukkig kost een dvd-speler vaak maar enkele tientjes en scoor je talloze dvd-boxen van Tour of Duty of The Sopranos bij de kringloopwinkel in je buurt. Die goeie ouwe series vind je zelden online.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Ubari. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant