Afbeelding: PR SKB
Afbeelding: PR SKB

Wandel mee tijdens de Landelijke Publieksdag Orthopedie

Zorg Winterswijk

WINTERSWIJK - De polikliniek Orthopedie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix nodigt belangstellenden van harte uit om deel te nemen aan een wandeling tijdens de Landelijke Publieksdag Orthopedie, op zaterdag 23 september. De wandeling start tussen 10.00 en 10.30 uur en is volledig aangegeven met duidelijke pijlen. Deelnemers hebben de keuze tussen een ontspannen wandeling van 5 kilometer of een meer uitdagende tocht van 10 kilometer. 

Dit jaar bestaat de Nederlandse Orthopedische Vereniging 125 jaar. Dat willen ze vieren door iedereen te laten zien wat orthopedie voor mensen kan betekenen. Wat is er mooier dan samen bewegen tijdens een prachtige wandeling?
Onderweg is er een tussenstop waar men kan uitrusten en iets kan drinken. Bij terugkomst vertellen de orthopedisch chirurgen graag over orthopedie, terwijl de wandelaars kunnen genieten van een drankje en iets lekkers. Deze wandeling is voor iedereen die graag in beweging wil komen, ongeacht of iemand patiënt is bij de polikliniek.

Blijf in beweging met de Alinker
Tijdens het bezoek aan de polikliniek krijgen aanwezigen ook de gelegenheid om de Alinker uit te proberen. De Alinker is een driewielige loopfiets speciaal ontworpen voor mensen met bewegingsproblemen. Hiermee kunnen ze in beweging komen en actief blijven. Nicole Haarman, specialist ouderengeneeskunde, is aanwezig om uitleg te geven over de Alinker.
Voor wie de wandeling te zwaar is, maar wel de Alinker wel proberen, is ook welkom om langs te komen op zaterdag 23 september.
Om verspilling te voorkomen en ervoor te zorgen dat er voldoende koffie, thee en lekkers klaargezet wordt, worden belangstellenen verzocht zich vooraf aan te melden. Dat kan tot maandag 18 september via de site van het SKB.


www.skbwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant