Mirthe Huetink samen met haar vader Rudy, moeder Marijke en oom Roy bij de nieuwe rolstoelbus. Foto: PR

Mirthe Huetink samen met haar vader Rudy, moeder Marijke en oom Roy bij de nieuwe rolstoelbus. Foto: PR

Mirthe Huetink kan er weer op uit dankzij prachtige rolstoelbus

Zorg

Steunactie voor aanschaf brengt in amper drie maanden 15.000 euro op

Door Jan Hendriksen

RUURLO-VORDEN - De eerste kilometers zitten er al op. Rudy en Marijke Huetink uit Ruurlo kunnen er weer op uit met hun 7-jarig dochtertje Mirthe, in de rolstoelbus die zij konden aanschaffen met de opbrengst van een steunactie. Die was opgezet door Rudy’s broer Roy en bracht in amper drie maanden tijd vijftienduizend euro op.  .

“Het doel is bereikt! We hebben een prachtige rolstoelbus voor mijn allerliefste nichtje Mirthe gevonden. Ik ben samen met mijn broer Rudy en schoonzus Marijke Huetink alle donateurs ontzettend dankbaar voor alle schenkingen die we in de afgelopen drie maanden hebben mogen ontvangen”, zegt Roy. Vorige week zaterdag konden de ouders van Mirthe de zo felbegeerde rolstoelbus voor hun dochtertje ophalen. Een prachtige praktische bus waar Rudy en Marijke trots op zijn en die ze hard nodig hadden. Mirthe kan namelijk niet zelfstandig lopen en is daardoor gebonden aan een rolstoel.

Uitkomst
De grootste wens van Rudy en Marijke nu hun dochtertje wat ouder wordt was om haar met een rolstoelbus te kunnen vervoeren. Maar daarvoor was geld nodig. Veel geld dat het echtpaar zelf niet kon ophoesten. De steunactie, die Roy Huetink vorig jaar begin november op touw zette bracht uitkomst. “We hebben de markt nauwlettend in de gaten gehouden en uitgezocht wat we graag wilden hebben en daar onze wensen op afgestemd. Na een aantal verschillende bussen bekeken en getest te hebben zijn we - en ook nog wel een beetje onverwacht - verliefd geworden op een hele mooie bus”, vertelt Rudy.
De actie kwam net op tijd. De oude auto waarmee Rudy en Marijke Mirthe tot voor enkele weken mee vervoerden kon écht niet meer. Die was rijp voor de sloop.

Volledig
Naast de tientallen bijdragen van donateurs kwam er ook een riante gift binnen van de stichting Care for Life. De actie loopt nog even door: alle donaties die nu nog binnendruppelen zullen volledig besteed worden aan de bus zoals een servicebeurt en/of reparatie. Roy, Rudy en Marijke Huetink gaan binnenkort nog een ludieke manier bedenken om alle donateurs te bedanken voor hun giften.

Begeleiden
Mirthe Huetink zit in een rolstoel omdat ze een genetische stoornis heeft. Tot haar zevende maand was ze een hele gewone baby. Toen kreeg ze uit het niets een epileptische aanval waar ze in bleef hangen. Na weken van onderzoek kreeg ze de diagnose bilaterale striatale necrose, een erfelijke stoornis, die helaas niet gericht te behandelen is. Men kan alleen symptomen bestrijden en de patiënt zo goed mogelijk begeleiden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo