Workshop ‘patiëntenportaal’ bij de  bibliotheek. Foto: PR
Workshop ‘patiëntenportaal’ bij de bibliotheek. Foto: PR

Digitaal communiceren met je huisarts

Zorg

Digitaal communiceren met de huisarts

RUURLO – De maand november staat in de Bibliotheek Oost-Achterhoek in het teken van gezondheid. Op vier verschillende dinsdagen organiseert de Bibliotheek workshops over verschillende gezondheidsprogramma’s en apps. De eerste is op dinsdag 9 november (14.00 uur) in de Bibliotheek in Ruurlo.

Tijdens deze workshop leer je hoe het patiëntenportaal van je huisarts werkt. De bijeenkomst is gratis te bezoeken, maar reserveren is noodzakelijk. Reserveren is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/digitaalgezond, in één van de Berkellandse bibliotheekvestigingen of via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). 

Digitale gezondheid
Je zorg en gezondheid kun je steeds meer met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt. Met de vier workshops maak je kennis met digitale zorg en leer je ermee werken.
Op dinsdag 9 november (aanvang 14.00 uur) kan iedere belangstellende meer te weten komen over de verschillende ‘patiëntenportalen’. Deze workshop wordt georganiseerd in de Bibliotheek Ruurlo. Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartspraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. Benieuwd naar wat het is en hoe je daar gebruik van kunt maken? Dat leer je tijdens de workshop.

Programma
De overige workshops die nog op het programma staan zijn: 16 november: Thuisarts (14.00 uur, de Bibliotheek Ruurlo) 23 november: Gezondheidsapps (14.00 uur, de Bibliotheek Eibergen) 30 november: Apotheek.nl (14.00 uur, de Bibliotheek Eibergen) Ook deze workshops zijn gratis. Het aanmelden verloopt ook www.oostachterhoek.nl/digitaalgezond, in één van de Berkellandse bibliotheekvestigingen of via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo