Met verse groente en fruit staat De Jonge Groente en Fruit elke woensdagmiddag op het Julianaplein. Foto: Jan Hendriksen

Met verse groente en fruit staat De Jonge Groente en Fruit elke woensdagmiddag op het Julianaplein. Foto: Jan Hendriksen

Nieuw in Ruurlo: De Jonge Groente en Fruit op Julianaplein

Zakelijk

RUURLO – Sinds twee weken neemt De Jonge Groente en Fruit uit Borculo op woensdagmiddag een standplaats in op het Julianaplein in Ruurlo. Met verse groente en fruit staat De Jonge Groente en Fruit elke woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur op de standplaats die tot voor kort door Hoekman Vis werd ingenomen.

Door Jan Hendriksen

De Jonge Groente en Fruit bestaat al meer dan vijftien jaar en heeft in de regio vele particuliere en zakelijke klanten. Sinds vijf jaar bezoekt men ook diverse markten in de regio. De Jonge Groente en Fruit is een echt familiebedrijf dat geleid wordt door Berry de Jonge en zijn vriendin Zoë Martens. “We houden van wat we doen”, is het motto van het tweetal. Berry: “We doen er namelijk alles aan om de beste service te bieden tegen goede prijzen. Want service en kwaliteit is onze prioriteit.”
De Jonge Groente en Fruit vindt zijn oorsprong zo’n vijftig jaar geleden in Marknesse. Daar begon de opa van Berry met het venten van aardappels, uien, eieren, appels en peren. In de loop van de jaren groeide het bedrijf en nam de oom van Berry, Alfred de zaak in 2000 over. “En in 2008 ben ik in Borculo begonnen en blijven we nog steeds doorgroeien. Vorig jaar hebben wij Het Volle Pond in Lochem overgenomen. Zij hadden een horecahandel, snijderij en een winkel. Na de overname hebben we de winkel gesloten en is de snijderij en de horecagroothandel naar ons magazijn in Borculo verplaatst. En daarmee hebben we flinke groei gerealiseerd. Op dit moment hebben we rond de twintig (parttime) personeelsleden in dienst”, zo verklaart Berry. Door een snelle groei in de voorraad zorgt Berry de Jonge ervoor dat men altijd verse producten heeft en dat de producten langer goed blijven en dat men minder derving heeft.

Naast de levering aan onder meer horecaondernemingen, bedrijven, scholen en kinderdagverblijven levert De Jonge AGF ook aan particulieren in een straal van ruim dertig kilometer rondom Borculo. “We hebben verschillende routes waar we wekelijks of één keer in de veertien dagen langs de deur komen. We hebben onze verkoopbussen daarvoor speciaal ingericht als ‘groente- en fruitwinkel’. We doen altijd ons uiterste best om onze klanten te bevoorraden op een tijd dat hen het beste uitkomt”, zo vertelt Zoë Martens, die van geboorte ook uit een groente- en fruitfamilie afkomstig is.

Markten
De Jonge Groente en Fruit ‘draait’ inmiddels ook diverse weekmarkten, in onder meer Rietmolen, Losser, Hengelo (O) Denekamp en Brummen. “En sinds kort nemen we dus op woensdagmiddag een standplaats op het Julianaplein in Ruurlo in”, besluit Berry. Op de Facebook-pagina zal elke week een mooie aanbieding verschijnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant