Tim Reimes weet dat Hof van Eckberge meer en meer een dierentuin gaat worden. Foto: Rob Stevens

Tim Reimes weet dat Hof van Eckberge meer en meer een dierentuin gaat worden. Foto: Rob Stevens

Hof van Eckberge lanceert podcast-serie over bouw themagebied

Zakelijk

EIBERGEN - Het dierenpark Hof van Eckberge  timmert  flink aan de weg. De realisatie van een nieuw gebied in het park wordt door middel van een podcast met het publiek gedeeld, waarbij bioloog Tim Reimes en ontwerper Ivo Asschert - beiden werkzaam in het park - in tien afleveringen de luisteraars meenemen in het bouwproces. Vandaag werd de eerste aflevering uit de serie gepubliceerd.

Een podcast is een audio-opname die op ieder gewenst moment kan worden beluisterd. Afleveringen uit de nieuwe serie verschijnen onder andere op podcast-apps Spotify en Apple Podcasts. Er wordt gekozen voor deze communicatiewijze om dierentuinfans én reguliere bezoekers actief te betrekken bij processen die bij andere parken vaak onbesproken blijven. Voorheen werd gekozen voor blog-artikelen en social media posts, zoals tijdens de realisatie van een adventuregolfbaan (2023) en een reptielenhuis (2022).

Het gebied wordt onderdeel van het dierenpark, zo onthullen de presentatoren aan het einde van aflevering 1. Voorafgaand wordt uitgebreid teruggeblikt op de geschiedenis van Hof van Eckberge met eigenaar Maarten Reimes, waarin ruim 15 jaar historie aan bod komt. In vervolgafleveringen worden onder andere ontwerptekeningen, nieuwe diersoorten en ‘live bouwwerkzaamheden’ besproken. De nieuwe zone opent naar verwachting dit jaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant