Club The Chariot-eigenaar Frank van Amersfoort, met moeder en oprichtster Ineke van Putten. Foto: Rob Weeber
Club The Chariot-eigenaar Frank van Amersfoort, met moeder en oprichtster Ineke van Putten. Foto: Rob Weeber

Club The Chariot ‘verjongt’

Zakelijk

EIBERGEN – Wat begon als een voorloper in de wereld van de fitness, groeide in de jaren daarna uit tot een trendsetter met een zeer divers aanbod om een gezonde levensstijl te onderhouden. Ineke van Putten (67) startte haar bedrijf in 1989, maar gaf met ingang van dit jaar het stokje door aan haar zoon Frank (40).

Door Rob Weeber

Inmiddels is Club The Chariot al 25 jaar gevestigd aan de Nijverheidsstraat, een modern en multidisciplinair fitnesscentrum waar alle leeftijdsgroepen vanaf de vroege jeugd terecht kunnen. “Het was een mooi moment om het stokje over te nemen”, legt Frank uit. “Ik loop al vanaf mijn 18de jaar mee en dat mijn middelbare schoolopleiding sport-gerelateerd zou worden, stond al vroeg vast. In 2014 werd ik mede-eigenaar en nu ben ik dus volledig eigenaar. Mooi ook is dat we dit jaar ons 35-jarig bestaan vieren. Mijn moeder blijft gelukkig (nog) wel verbonden aan het bedrijf. Ze geeft nog enkele groepstrainingen en ontfermt zich verder over de backoffice.”

Multidisciplinair fitnesscentrum
Het multidisciplinair fitnesscentrum biedt een veelvoud aan sportentertainment en aanverwante programma’s en paramedische diensten, zoals podotherapie en fysiotherapie. Maar onder de streep komt alles samen in ‘bewegen en gezondheid’. “Onze clubleden kunnen hier 17 uur per dag terecht, van ’s morgens 6.00 tot ’s avonds 23.00 uur, aldus Frank. “In die tijd, zo is onze ervaring, kan iedereen zijn of haar moment vinden om datgene te doen waar ze voor komen. Dat kunnen groepslessen zijn of individuele trainingen onder fysieke of digitale begeleiding. Dat laatste heet het ‘smart fit concept’.” ‘Smart’ verwijst ook naar het feit dat alle apparaten de individuele instellingen van de betreffende sporter onthouden. Na het aanmelden stellen ze zich automatisch in op de laatst gekozen belastingen.

Investeringen
Corona stelde het bedrijf voor een nieuwe uitdaging, maar Frank wist zijn moeder te overtuigen dat dit juist het moment bood om een moderniseringsslag te maken. Er werd onder meer stevig geïnvesteerd in vloeren en plafonds en in (veel) nieuwe apparatuur waarmee een zeer compleet en modern kracht- en cardiotrainingsaanbod ontstond. Naast de meer algemene groeps- en individuele trainingsmogelijkheden, daaronder vallen ook maar liefst 43 uur per week aan live lessen, biedt Club The Chariot ook veel toegepaste programma’s aan, met klinkende namen als ‘Clubjoy Power’, ‘Clubjoy Core’ en ‘Rugplan’.

Bij Club The Chariot kan men ook speciale programma’s volgen, bijvoorbeeld rondom gewichtscontrole (afvallen) of speciaal gericht op de jongste en oudste deelnemers. Wie sportiviteit, uithoudingsvermogen en techniek wil combineren, kan zich opgeven voor het ‘Cross boxing’, een pittige, gecombineerde bokstraining waarbij geen fysiek contact is. Na afloop van alle inspanningen kan in de lounge een gratis kopje koffie, thee of een sportdrankje worden gedronken. Nagenieten kan echter ook in de infraroodsauna.

HYROX
Binnenkort start Club The Chariot met HYROX, een landelijke indoor fitnesscompetitie met een vast format. Het wedstrijdprogramma bestaat uit een combinatie van in totaal acht functionele fitnessoefeningen, steeds voorafgegaan door 1 kilometer hardlopen op de band. Voorbeelden van de oefeningen zijn 100 meter roeien op de RowErg en 50 meter sled push waarbij je een zware slee voortduwt. Winnaar is degene die het parcours het snelst heeft afgelegd. Het landelijk gemiddelde ligt momenteel op ruim anderhalf uur.

Jubileum
Op 4 september van dit jaar bestaat Club The Chariot precies 35 jaar. Wat er exact gaat gebeuren, wil Frank nog niet kwijt, maar zeker is dat de klanten een speciale actie kunnen verwachten. Voor meer informatie over dit Eibergse fitnesscentrum, zie de website van Club The Chariot.

https://www.thechariot.nl/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant