Stichting Vlearmoesplein en de 3 DJ's met rechtsachter voorzitter Sven Nijland
Stichting Vlearmoesplein en de 3 DJ's met rechtsachter voorzitter Sven Nijland

Neede live met DJ-battle op Vlearmoesplein

XInterviews & Achtergrond

NEEDE Het Vlearmoesplein plein is op 14 november 2013 officieel geopend en ontegenzeggelijk een verfraaiing van en voor het dorp. Maar toch is het volgens sommigen niet veel meer dan een stuk parkeerterrein en niet het beoogde evenementenplein voor het dorp. Kortom, er gebeurt te weinig. Dat is althans de mening van Sven Nijland, Brian Heuverhorst en Mark Korenblik. Ze lieten het er dan ook niet bijzitten, sloegen ze de handen ineen en richtten dit jaar de Stichting Vlearmoesplein op. Samen met een groep vrijwilligers, waaronder Lyan Bouman uit Haaksbergen, willen ze zo'n 3 à 4 keer per jaar een heus evenement organiseren. Kortom: het plein moet zijn waar het voor bedoeld is: een evenementenplein.

Door Rob Weeber

Inmiddels staat hun eerste evenement gepland en wel op 12 september. Het wordt een heuse DJ-battle, waarbij drie DJ's uit Berkelland hun opwachting op het plein maken. Het was nog even spannend of ze de benodigde financiën rond konden krijgen, maar de jonge ondernemers in de leeftijd tot twintig jaar hebben ook op dit punt laten zien dat ze hun mannetje staan.
Hoofdsponsor van het evenement is wegenbouwer Lansink uit Saasveld, niet toevallig degene die het plein heeft aangelegd. Daarnaast verzorgt de firma Noordendorp uit Haaksbergen de vrachtwagen waarop de DJ's hun podium hebben, levert de SEN zaken als stroomkabels en muntkassa's en heeft de gemeente aan de vergunning meegewerkt. De catering is in handen van het nieuwe Grand Café Neede. Zo staat er niets meer in de weg om op 12 september 20.00 uur helemaal los te gaan met 'setjes' Dance, EDM, Techno en Hardcore muziek.

Battle
Het optreden wordt verzorgd door de DJ's Rey-gen (Patrick Reynaert namens Neede), Micha (Mischa Stellinga namens Eibergen)en Mike Gerritsen (Mike Gerritsen namens Borculo). Zij zullen gezamenlijk uit gaan maken wie de beste jonge DJ uit Berkelland wordt. "Iedere DJ draait drie setjes van respectievelijk 1 uur en twee keer een half uur", legt Nijland uit. "Hun muziekstijl en –keuze is vrij. Ze worden beoordeeld door een jury die uit jongerenprins Rutger en jongerenprinses Sofie bestaat. Verder hebben we twee mistery guests tussen het publiek staan. Aan het eind van de avond maken we de winnaar bekend die met de felbegeerde bokaal in handen een toegift mag draaien."

Deelnemers
Een van de DJ's is de 18-jarige Mischa Stellinga uit Eibergen, naar eigen zeggen al 10 jaar bezig met het vak en zelfs al actief in het buitenland, op Ibiza. Zijn specialiteit is House en EDM (Electronic Dance Music). Hij heeft deze zomer onder meer op het Reurpop Festival in Ruurlo opgetreden.

Mike Gerritsen (18 jaar) is pas twee jaar DJ, maar heeft inmiddels al een keer de Battle Springe Dance in Diepenheim gewonnen en bereikte deze zomer in Dinxperlo de halve finale van de lokale DJ-battle. Zijn stijl is House, Dance en Hard Stick. Voor het komende event heeft hij naar eigen zeggen een geheim setje klaar liggen.

Patrick Reynaert (24 jaar) tenslotte is de te kloppen man uit Neede. Hij is al een jaar of acht DJ en draaide onder meer op de Eibergse kermis. Zijn doel is sfeer creëren met zijn muziek die onder andere bestaat uit Techno, D&B (drum and bass), Hardcore en Vinyl.Op dit moment draait en mixt hij nog alleen, maar hij wil in de toekomst ook zijn eigen muziek gaan produceren, net zoals nu producer Spacer EDM doet.

De DJ-battle start om 20.00 uur en eindigt om 02.00 uur. Het belooft een mooi spektakel te worden, waarbij de gemeente een prettig geluidsniveau heeft toegestaan van 85 dB. De toegang is gratis.


Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo