Gaan de Barchemse jongeren voor een rijtjeshuis, een appartement, een boerderij in het buitengebied of een tiny house? De vraag stelt de werkgroep Wonen tijdens de Jongerenavond.  Foto: PR

Gaan de Barchemse jongeren voor een rijtjeshuis, een appartement, een boerderij in het buitengebied of een tiny house? De vraag stelt de werkgroep Wonen tijdens de Jongerenavond.  Foto: PR

Jongerenavond over wonen in Barchem

Wonen

BARCHEM - De werkgroep Wonen van Vereniging Contact Barchem houdt op donderdag 9 februari een jongerenavond met als thema Wonen. Het doel is tweeledig. De werkgroep probeert de Barchemse belangen te behartigen. Maar om goed voor de Barchemse jongeren op te kunnen komen moet de werkgroep natuurlijk wel weten wat zij willen op het gebied van wonen. Mede daarom deze Jongerenavond in de Barchkerk. 

Door Jan Hendriksen

“Onze enquête van 2021 over het thema wonen gaf al enig inzicht, maar we willen de wensen en ideeën van jongeren graag nog beter in kaart brengen. En daarnaast willen we ook jongeren informeren over het thema en hen stimuleren erover na te denken. Gaat men voor een rijtjeshuis, een appartement, een boerderij in het buitengebied of een tiny house? Willen zij in Barchem blijven wonen of vertrekken zij naar bijvoorbeeld Lochem?”, zegt Carlijn Enzerink namens de werkgroep Wonen van Vereniging Contact Barchem.
Voor deze jongerenavond heeft de werkgroep Wonen een drietal sprekers uitgenodigd. Namens de gemeente Lochem brengt Alie Vreemann de jongeren op de hoogte van de plannen van de gemeente Lochem. Roel Bannink van de Verbouwmeesters legt alles uit over de (ver)bouw van huizen en Erik Langermans vertelt namens RegioBank Lochem over de financieringsmogelijkheden. Tijdens het tweede deel van de avond wil de werkgroep Wonen  middels een interactieve enquête onderzoeken wat de woonwensen van de Barchemse jongeren zijn. De avond is gericht op jongeren tot 35 jaar maar geïnteresseerde ouders zijn ook welkom. Men kan zich voor deze avond aanmelden via de website van Vereniging Contact Barchem.

Gratis
Deelname aan de avond die om 20.00 uur begint is gratis (inloop 19.30 uur). Wie vragen heeft kan een e-mail sturen naar belangen@contact-barchem.nl. De werkgroep Wonen van Vereniging Contact Barchem die onafhankelijk en onpartijdig de belangen van de Barchemers behartigt bestaat naast Carlijn Enzerink uit Wilfried ten Brinke, Daniëlle Metten, Erwin Ros, Dirk Rossel, Conny Spee-Demper, Gert Tessemaker en Albert Wonnink.


www.contact-barchem.nl/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo