Impressie van de plannen voor locatie Spilman. Foto: PR
Impressie van de plannen voor locatie Spilman. Foto: PR

College stemt in met plan voor 12 appartementen en 3 woningen op locatie Spilman

Wonen

BELTRUM - Gzn Architecten heeft namens Spilman Ontwikkel BV, om een herziening van het bestemmingsplan gevraagd voor de bouw van twaalf appartementen en drie grondgebonden levensloopbestendige woningen op de locatie Spilman aan de Meester Nelissenstraat 21 in Beltrum. De bestemming wordt gewijzigd van ‘Horeca’ naar ‘Wonen’. Het college van B&W stemt in met het verzoek.

Aan de Meester Nelissenstraat zijn de twaalf appartementen gepland met oppervlaktes variërend vanaf 60 tot zo’n 130 vierkante meter. Aan de Avesterweg zijn de grondgebonden levensloopbestendige woningen gepland in een blok van drie. Door de variatie in verschillende woningtypen en groottes zijn er mogelijkheden voor de verschillende doelgroepen. Het bouwplan onder de naam ’t Spilkwartier heeft inmiddels de goedkeuring van het Gelders Genootschap (Welstand).

Doorstromen
Wethouder Arjen van Gijssel: “Met ‘t Spilkwartier komt de doorstroming in Beltrum verder goed op gang. Inwoners van Beltrum die nu ‘te groot’ wonen kunnen straks doorstromen naar ’t Spilkwartier. De vrijkomende woningen kunnen weer beschikbaar komen voor startende jonge gezinnen, waar ook in Beltrum grote behoefte aan is.”

Er kunnen nu voorbereidingen worden getroffen voor uitvoering van het plan. Gemaakte afspraken, rechten en plichten zullen worden vastgelegd in een overeenkomst met de gemeente. Er volgt nog een bestemmingsplanprocedure, daarna kan er daadwerkelijk worden gebouwd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo