Aan de Stationsstraat in Ruurlo opent woonzorgorganisatie Saamborgh een nieuwe particuliere locatie voor ouderen met een zorgbehoefte. Foto: PR
Aan de Stationsstraat in Ruurlo opent woonzorgorganisatie Saamborgh een nieuwe particuliere locatie voor ouderen met een zorgbehoefte. Foto: PR

Woonzorglocatie in voormalige Sint Willibrordusschool

Wonen

RUURLO - Aan de Stationsstraat in Ruurlo opent woonzorgorganisatie Saamborgh een nieuwe particuliere locatie voor ouderen met een zorgbehoefte. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in het voorjaar van 2023 verwelkomd worden.

In totaal worden er 21 woonzorgappartementen gerealiseerd voor zorgbehoevende ouderen. De kwalitatief hoogwaardige appartementen zijn verspreid over twee woonlagen en verschillen in grootte van 31 tot 45 vierkante meter. In de gemeenschappelijke woonkamer kunnen bewoners elkaar treffen voor de maaltijden en meedoen aan de activiteiten. In de nieuwe locatie wonen ouderen zelfstandig, met alle benodigde zorg binnen handbereik. De lichte tot zeer intensieve zorg wordt geleverd door eigen personeel. Zo kan er 24 uur per dag vertrouwd worden op een professioneel team en persoonlijke aandacht. Er is veel vraag naar dit soort gespecialiseerde woonvormen voor ouderen in Nederland. Sylvia van de Beeten, directeur Zorg bij Saamborgh: “Wij zijn zeer verheugd dat we met de komst van onze nieuwe locatie een bijdrage kunnen leveren aan de toekomstbestendige woonzorg van Ruurlo.”

De bouw van de duurzame en volledig gasloze woonzorglocatie is eerder dit jaar gestart. De karakteristieke voorgevel van de Sint Willibrordusschool uit 1929 blijft behouden en in het ontwerp is rekening gehouden met de uitstraling van de huidige bebouwing. Op het ruime perceel komt een gezamenlijke tuin met terras en een eigen parkeerterrein.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant