De voorgevel van de voormalige Sint Willibrordusschool is vanaf de bouw in 1930 nooit veranderd. Foto: Jan Hendriksen
De voorgevel van de voormalige Sint Willibrordusschool is vanaf de bouw in 1930 nooit veranderd. Foto: Jan Hendriksen

Karakteristieke voorgevel voormalige Sint Willibrordusschool behouden

Wonen

Façade op speelse wijze geïntegreerd in nieuwbouw-plan

Door Jan Hendriksen

RUURLO - In de afgelopen weken werd de voormalige Sint Willibrordusschool aan de Stationsstraat gesloopt behoudens de karakteristieke voorgevel die op een speelse wijze zal worden geïntegreerd in het nieuwe bouwplan op deze locatie.

Gaudium Real Estate heeft vorig jaar in samenwerking met Javri Holding en Borghese Real Estate de voormalige school gekocht van gemeente Berkelland. Op de locatie heeft Gaudium een plan ontwikkeld voor een nieuw te bouwen woonzorgcomplex. Het woonzorgcomplex biedt ruimte aan 22 hoogwaardige appartementen, variërend in woonoppervlakte van 29 tot 74 vierkante meter. Het nieuwbouwcomplex krijgt een grote algemene ruimte voor de bewoners om samen te kunnen eten en te recreëren. Rondom het gebouw wordt een grote tuin aangelegd. De architect voor dit project is IKB Architecten uit Lochem. Gaudium Real Estate is gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van duurzame zorgvastgoedcomplexen. Gaudium Real Estate beschikt over uitgebreide kennis en ervaring en wordt in staat geacht om kwalitatief hoogwaardige zorgwoningen te realiseren. 

Niet veranderd
De voorgevel van de voormalige Sint Willibrordusschool is vanaf de bouw in 1930 niet veranderd. De school startte met twee lokalen, een voor meester Gerdes en een voor juf Van Scheijndel. De school kende een flinke groei en werd een paar keer vergroot. Er bestond een sterke binding met de Sint Willibrordusparochie, maar in 1972 werd de school los gekoppeld van de parochie en kwam er een eigen schoolbestuur. In 2005 vierde de Sint Willibrordusschool op grootse wijze het 75-jarig bestaan, waarna het in 2015 de nieuwe school aan de Nieuwe Weg betrok.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo