De heer en mevrouw Bussink houden samen met Hanke Struik de grote sleutel vast. Foto: Hans Prinsen
De heer en mevrouw Bussink houden samen met Hanke Struik de grote sleutel vast. Foto: Hans Prinsen Hans Prinsen .nl

Eindelijk weer een warme sleuteluitgifte

Wonen

EIBERGEN - In Eibergen zijn afgelopen week de sleutels overhandigd aan de bewoners van de zeven nieuwe woningen aan de Klaashofweg.

“Eindelijk hebben we weer op een fijne, warme manier de sleutels kunnen uitgeven. Waar we de afgelopen twee jaar nog serieus afstand moesten houden, hebben we nu de heel grote sleutel vooral symbolisch kunnen inzetten”, aldus Hanke Struik, directeur-bestuurder van ProWonen.

De afgelopen jaar is veel veranderd op deze locatie in Eibergen. Hanke Struik: “Een buurtbewoner kwam naar me toe om te zeggen hoe blij zij zijn met de nieuwe woningen. En ook de bewoners zijn erg blij met hun nieuwe thuis.”
De vijf nieuwe woningen die in 2018 in de plaats kwamen voor de oude duplexwoningen aan de Karel Doormanstraat en Thorbeckestraat maakten al een flink verschil. De oude school, die toch wel stond te verpieteren, heeft plaatsgemaakt voor nog eens zeven nieuwe gelijkvloerse woningen. Door het ruilen van grond met de gemeente zijn hier niet alleen twaalf woningen gebouwd die nu en in de toekomst erg gewild zijn, er is ook meer ruimte ontstaan voor openbaar groen en parkeren. Een aanwinst voor de buurt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo