Gemeentehuis Berkelland. Foto: Rob Weeber

Gemeentehuis Berkelland. Foto: Rob Weeber

College ondersteunt woningbouw Den Borgweg

Wonen

REKKEN - Het college van B en W ondersteunt de plannen om zes woningen te realiseren aan de Den Borgweg tussen nummers 1 en 3 in Rekken. Het idee is dat op deze locatie twee-onder-één-kappers komen voor inwoners uit de plaats zelf. 

Met deze ontwikkeling aan de Den Borgweg is er een goed alternatief om de vraag naar verschillende woningtypen in Rekken op te kunnen vangen. Wethouder Maikel van der Neut: “Met dit initiatief zijn we erg blij, omdat het voorziet in de lokale behoefte van gezinswoningen. We hopen dat er snel een geschikte ontwikkelaar wordt gevonden, zodat die schop de grond in kan.” 

Gemeente en eigenaren zetten nu de stap om een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten. Hier staan afspraken in over bijvoorbeeld het woningtype, de maximale verkoopprijs en realiseringstermijnen. De eigenaren van deze locatie gaan op basis van deze afspraken op zoek naar een ontwikkelaar die de plannen verder kan uitwerken. Door deze manier van samenwerken wordt verwacht dat binnen een jaar begonnen kan worden met de bouw van de woningen. 

Kader
De eigenaren gaan op korte termijn op zoek naar een ontwikkelaar, waarbij de gemeentelijke uitgangspunten als kader dienen. De locatie heeft in het huidige bestemmingsplan de bestemming ‘agrarisch’. Dit betekent dat een toekomstige ontwikkelaar een bestemmingsplanwijziging zal moeten doorlopen, waarbij gemeente Berkelland haar medewerking aan de procedure zal verlenen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo