Vlnr: Hanke Struik (ProWonen), Maikel van der Neut (gemeente Berkelland), Ard-Jan Bolijn (Careaz) en Rudi Gerard (Waterschap Rijn en IJssel). Foto: PR
Vlnr: Hanke Struik (ProWonen), Maikel van der Neut (gemeente Berkelland), Ard-Jan Bolijn (Careaz) en Rudi Gerard (Waterschap Rijn en IJssel). Foto: PR

Mogelijk woonwijk op plek waterzuivering

Wonen

BORCULO - Het terrein van de voormalige waterzuivering in Borculo krijgt mogelijk een nieuwe invulling. Het is de bedoeling er een nieuwe groene woonwijk te realiseren, met aandacht voor oudere inwoners, kwetsbare mensen en Borculoërs die zorg of begeleiding nodig hebben.

Door Rob Stevens

De  waterzuivering is al jaren niet meer in gebruik en verkeert in verregaande staat van verval. De gemeente Berkelland, ProWonen, Careaz en het Waterschap Rijn en IJssel lijken elkaar gevonden te hebben in een nieuwe woonbestemming van het gebied en hebben er een intentieovereenkomst voor getekend. In de beoogde sfeer van de nieuwe wijk is gezamenlijkheid een belangrijk uitgangspunt, bijvoorbeeld door de buitenruimte samen in te richten. De vier partijen willen komend jaar onderzoeken of het haalbaar is deze sociale en groene wijk te realiseren onder de naam ‘Natuurlijk voor iedereen!’ Vervolgens bepaalt iedere partij of ze betrokken blijft bij het vervolg.

Woningen en woonvormen
Wethouder Maikel van der Neut: “De vraag naar woningen is groot. Ook de vraag naar woonvormen met zorg of waar extra aandacht is voor elkaar in de wijk. We gaan samen bekijken of deze locatie geschikt is om een buurt te maken waarin iedereen welkom is en naoberschap voorop staat.”
Directeur van het Waterschap Rijn en IJssel, Rudi Gerard: “Het terrein van onze voormalige waterzuivering heeft een geborgen karakter. Wij denken dat het daarom zeer geschikt kan zijn als groene en sociale wijk, met verbindingen tussen natuur, water en cultuurhistorie. Een korte wandeling, samen groenten kweken in een buurtmoestuin en uitzicht op mooie bomen: het past goed in dit gebied.”
Hanke Struik, directeur-bestuurder ProWonen: “Er zijn op dit moment veel woningzoekende jongeren en ouderen, die graag in Borculo willen blijven wonen. Zij zitten te springen om een goede woning in een mooie wijk in hun eigen dorp. Wij hopen dan ook dat onderzoek uitwijst dat deze locatie hier erg geschikt voor is.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo