Tijdens Pasen is Museum Buurtspoorweg beide dagen geopend en dat weet de Paashaas. Foto: PR
Tijdens Pasen is Museum Buurtspoorweg beide dagen geopend en dat weet de Paashaas. Foto: PR

Museum Buurtspoorweg open tijdens de paasdagen

Vervoer

HAAKSBERGEN - Tijdens Pasen is Museum Buurtspoorweg beide dagen geopend en kan men het museum bezoeken en een onvergetelijke stoomtreinrit maken.

Zowel op eerste als tweede paasdag rijdt de stoomtrein drie keer heen en weer tussen Haaksbergen en Boekelo. De dienstregeling is die dagen als volgt: Treinnummer 101S 123S 155S; Haaksbergen (vertrek om): 10.30, 12.45 en 15.00; Boekelo (aankomst) 10.55, 13.10, 15.25 uur. Treinnummer 112S 134S 166S; Boekelo (vertrek) 11.40, 13.55 en 16.00 uur; Haaksbergen (aankomst) 12.05, 14.20 en 16.25 uur.

Zondag 31 maart én maandag 1 april houdt Museum Buurtspoorweg naast een ritje met de stoomtrein ook extra paasactiviteiten voor kinderen. Paaseieren zoeken met de Paashaas en de Tijdreizigers. De jongste reizigers tot 8 jaar kunnen op station Haaksbergen zoeken naar gouden eieren. Op eerste paasdag kunnen ze tijdens het zoeken zomaar de Paashaas tegenkomen, want hij heeft de eieren verstopt! Voor wie een gouden ei vindt, ligt er een verrassing klaar in de museumwinkel. 

Op tweede paasdag krijgt Museum Buurtspoorweg Tijdreizigers op bezoek. Zij hebben wat leuks voor de kinderen, reizen geheel in stijl mee tijdens de stoomtreinritten en gaan graag met bezoekers op de foto. 

Speurtocht
Hoe reisden mensen vroeger met de trein? Hoe ziet een postwagon er van binnen uit? Wat is het verschil tussen een wagon en een rijtuig? Ontdek de geheimen van ons museum aan de hand van een leuke speurtocht (voor kinderen tot 12 jaar) met Jack de stationskat. Deze tocht gaat dwars door station Haaksbergen én station Boekelo en geeft een interessant kijkje achter de schermen van Museum Buurtspoorweg.

Verder is er van alles te ontdekken in en rondom het museum. Klim in de oudste stoomlocomotief in de locomotievenloods en krijg even dat gevoel van een echte machinist. Of ga op bezoek bij Gait in zijn ploegkeet. De vrijwilligers vertellen onderweg graag de mooiste verhalen over deze rijtuigen, locomotieven en wagons. Verder vindt men in Boekelo bijzonder gedetailleerde modelbanen én staan er voor de kleinste bezoekers leuke speeltafels. Kortom, een bezoek aan Museum Buurtspoorweg is ook met Pasen een eersteklas dagje uit voor jong én oud. 

Online tickets zijn verkrijgbaar via via de website van Museum Buurtspoorweg. 


www.museumbuurtspoorweg.nl/rijdagen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant