Werkzaamheden aan de Nettelhorsterweg. Archieffoto: PR

Werkzaamheden aan de Nettelhorsterweg. Archieffoto: PR

Picasa

Hoorzitting in Geesteren over inpassingsplan N825 Nettelhorsterweg

Vervoer

GEESTEREN - Provinciale Staten besluiten op woensdag 10 april over het inpassingsplan N825 Nettelhorsterweg. De Staten vinden het belangrijk om de mening, zorgen of ideeën van inwoners te horen. Daarom houden zij op woensdag 20 maart een hoorzitting in Geesteren. 

Gedeputeerde Staten vragen Provinciale Staten om het inpassingsplan N825 Nettelhorsterweg (gemeente Berkelland en gemeente Lochem) definitief vast te stellen. De maatregelen uit dit inpassingsplan zorgen voor een goede doorstroming en veilig landverkeer op de provinciale weg. Uit de zienswijzen op het inpassingsplan bleek dat er veel zorgen leefden over de beoogde afrit voor landbouwverkeer naar de parallelweg Oude Diepenheimseweg. In plaats van de landbouwafrit komt er nu een landbouwpasseerhaven in het inpassingsplan.
De hoorzitting vindt plaats op woensdag 20 maart om 19.00 uur in De Melktap in Geesteren (Nettelhorsterweg 21, 7274 EA Geesteren). Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen hun mening over het inpassingsplan tijdens de hoorzitting kenbaar maken aan Statenleden. Insprekers krijgen ieder 5 minuten spreektijd. Aanmelden voor inspraak kan tot uiterlijk maandag 18 maart om 12.00 uur bij de griffie via griffie@gelderland.nl.
In aanloop naar de besluitvorming over het inpassingsplan N825 Nettelhorsterweg houden Provinciale Staten op 20 maart een hoorzitting. Vervolgens is er op woensdag 27 maart een oordeelsvormende vergadering. Daarin gaan de politieke fracties met Gedeputeerde Staten en met elkaar in debat. Uiteindelijk besluiten Provinciale Staten tijdens de Statenvergadering van 10 april over het inpassingsplan. Beide vergaderingen zijn bij te wonen vanaf de publieke tribune of digitaal te volgen via gelderland.nl/Statenlive.

Over Provinciale Staten
Provinciale Staten zijn het hoogste bestuursorgaan van provincie Gelderland. De Statenleden vertegenwoordigen de inwoners van Gelderland, bepalen in hoofdlijnen het beleid van de provincie en houden toezicht op de uitvoering ervan. De Staten hebben samen één doel: een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland voor haar inwoners.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant