De wegwerkers zijn bezig met de laatste loodjes voor het werk aan de Nettelhorsterweg. Foto: PR
De wegwerkers zijn bezig met de laatste loodjes voor het werk aan de Nettelhorsterweg. Foto: PR Picasa

De Nettelhorsterweg is bijna weer de Nettelhorsterweg

Vervoer

BORCULO - De Nettelhorsterweg, de verbinding tussen Lochem en Borculo is na maanden werk bijna weer klaar voor gebruik. 

Eind augustus ging de weg dicht en ging voor een leeuwendeel op de schop. Met man en macht werd het overgrote deel van de weg ontdaan van zijn asfalt laag, om daarna met een haast chirurgische precisie weer laag voor laag opgebouwd te worden met geluid reducerend en stil asfalt. Voor de woningen werden whisstones geplaatst, deze betonnen elementen buigen geluidsgolven af die het rijdend verkeer voortbrengt, dit tot groot genoegen van de omwonende omdat door deze aanpassingen het verkeersgeluid voor een groot gedeelte verminderd wordt. 

Nu worden de laatste puntje op de i gezet. De wegmarkering wordt aangebracht, verkeersborden geplaatst en op- en afritten aangeheeld. Ook worden eind november zes kunstobjecten geplaatst. Metershoge metalen platen in de vorm van personen en dieren die verbonden zijn met de regio, zoals de weerhaan en hen van de kerk in Geesteren.
Op 5 december is er een bezichtiging zijn voor de genodigde omwonende en geïnteresseerden en vindt de onthulling plaats van de zes kunstobjecten van beeldend kunstenares Mirjan Koldeweij. Daarna worden de laatste hobbeltjes gladgestreken om zo op 8 december de Nettelhorsteweg weer vrij te geven voor het verkeer. Of zoals de betrokken volgers weten: ‘De Nettelhorsterweg de slimste weg, daor krie ‘j praot van…’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo