Werkzaamheden aan de Nettelhorsterweg; de weg is z’n geheel op de schop gegaan. Foto: PR

Werkzaamheden aan de Nettelhorsterweg; de weg is z’n geheel op de schop gegaan. Foto: PR

Picasa

Al bergen werk verzet op ‘Slimste weg’

Vervoer

GEESTEREN - Het kan haast niemand ontgaan zijn dat de Nettelhorsterweg in z’n totaliteit gerenoveerd wordt. Op maandag 28 augustus werd deze verbindingsweg tussen Lochem en Borculo voor al het autoverkeer afgesloten. Direct na afsluiting werd door firma Heijmans zwaar materieel ingezet om de Nettelhorsterweg op de schop te doen. 

Na ruim drie weken zijn er al bergen werken verzet om de tot omgedoopte ‘Slimste weg’ weer op tijd klaar te krijgen. Volgens meewerkend uitvoerder, Nico Busscher, verlopen de werkzaamheden voorspoedig en zijn ze op schema. Verschillende stukken van de weg zijn al opnieuw geasfalteerd en voor diverse woningen zijn Whisstones geplaatst. Whisstones (wisperstone/fluistersteen) zijn zo ontworpen om verkeersgeluid met zeker 3 decibel te reduceren en dat staat gelijk aan de heft van wat het (vracht)-autoverkeer normaal voortbrengt.

Er wordt daarbij ook met veel duurzame materialen gewerkt waaronder een product gewonnen uit olifantsgras. Passeerhavens, vluchtheuvels en tal van andere aanpassingen worden nog uitgevoerd, zodat als de Nettelhorsterweg ‘de Slimste weg’ medio november weer in gebruik kan worden genomen, deze ‘Slimste weg’ een stuk veiliger, stiller en voor alle gebruikers en omwonende een heel stuk vriendelijker zal zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo