Het team van vrijwilligers van ECE PLUS met (vlnr) Betsie ten Hagen, Anja Vaarwerk,Wim Bruil, Bennie Temmink, IJsbrand Gijsbers, Cor van der Kolk. Foto: PR (chauffeur Joke Bruil ontbreekt op deze foto)

Het team van vrijwilligers van ECE PLUS met (vlnr) Betsie ten Hagen, Anja Vaarwerk,Wim Bruil, Bennie Temmink, IJsbrand Gijsbers, Cor van der Kolk. Foto: PR (chauffeur Joke Bruil ontbreekt op deze foto)

Electrocar Eibergen uitgebreid met ECE PLUS

Vervoer

EIBERGEN - Naast de succesvolle vervoersdienst Electrocar Eibergen gaat vanaf april 2023 de ECE PLUS van start. Deze nieuw opgezette vervoersdienst is een initiatief van de Stichting Electro Car Eibergen en biedt de mogelijkheid om vervoer te verzorgen buiten de grenzen van Eibergen. Dat kan zowel binnen als ook buiten de regio vallen, er zit namelijk geen limiet aan de rijafstand. Deze vervoersdienst is uiteraard alleen voor mensen, die om gezondheidsbeperkingen geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Een team van zeven vrijwillig(st)ers, vaak bekende gezichten voor gebruikers van de electrocar, gaan deze taak op zich nemen. Zij brengen ouderen met eigen personenauto tegen een geringe kilometervergoeding naar gewenste plaats van bestemming en zorgen dat u ook weer netjes thuisgebracht wordt. Er zijn voldoende beschikbare vrijwillige chauffeurs, die zo nodig heel Nederland doortoeren.

Dat de electrocar voorziet in de behoefte hoeft geen betoog. Inmiddels is de electrocar een bekend fenomeen in Eibergen want het ‘karretje’ rijdt dagelijks af en aan. Brengt ouderen en zij, die tijdelijk niet mobiel zijn naar Medisch Centrum Hageman, de fysio, pedicure en schoonheidsspecialiste. Ook kan men van de electrocar gebruik maken om boodschappen te doen, een bezoek aan de bieb, de soos of op visite bij familie of vrienden. Een retourtje kost slechts een enkel muntje van 2 euro. Een team van vrijwilligers zet zich hiervoor dagelijks in en veel ouderen maken hier dankbaar gebruik van. Ideaal deze vervoersdienst, vinden de gebruikers van de electrocar, want zo kan men de zelfstandigheid behouden en hoeft men geen beroep te doen op familie of op de toch al drukke mantelzorgers. De electrocar heeft echter niet de capaciteit om ver buiten de grenzen van Eibergen te rijden, terwijl toch regelmatig deze vraag bij de vervoersdienst binnenkomt. Een goede reden om deze extra vervoersdienst ECE PLUS in het leven te roepen. Het Berkellands Naoberfonds is zeer enthousiast over dit initiatief en stelt een bedrag beschikbaar voor de startkosten, waardoor dit project financieel kan worden gerealiseerd.

Hoe werkt het? Mensen die vervoer nodig hebben voor bijvoorbeeld een bezoek aan het ziekenhuis in Winterswijk, Enschede of Hengelo en stellen persoonlijke begeleiding op prijs, dan is ECE PLUS de oplossing. De vrijwillige chauffeur begeleidt de passagier indien nodig en gewenst en wacht tot deze weer huiswaarts kan keren (1,5 tot maximaal 2 uur) of men spreekt een later tijdstip af voor de terugreis. Alle ritjes, ook familiebezoek en dergelijke kunnen in overleg gepland worden. Flexibiliteit en service staan net als bij de electrocar hoog in het vaandel. Het vervoer is van deur tot deur en een begeleider mag gratis meerijden en hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een rollator kunnen worden meegenomen. ECE PLUS rijdt ook alle dagen van de week.

Reserveren: het liefst drie dagen van tevoren telefonisch. Men kan bellen voor een afspraak op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur. Het ECE PLUS-coördinatieteam, bestaande uit Joke en Wim Bruil en Bennie Temmink, staat dan klaar, neemt gegevens op en zoekt een beschikbare vrijwilliger voor de cliënt. Hij/zij neemt daarna contact op over vertrektijden en tijdstip van terugreis en eventuele bijzonderheden. Tegelijkertijd krijgt men een indicatie over de prijs van de rit.

Het starttarief is 2 euro, daarbij komt het aantal gereden kilometers maal 0,35 euro. Parkeer- en/of tolgelden komen voor rekening van de passagier. Het startgeld van 2 euro voor een retour (mag ook een ECE muntje zijn) komt ten goede aan de Stichting Electro Car Eibergen. Na afloop betaalt men de totale vergoeding contant aan de chauffeur.

Voor ritjes binnen een straal van 3 à 4 kilometer vanuit het centrum van Eibergen gemeten, blijft onveranderd de electrocar de aangewezen vervoersdienst. Voor rolstoelvervoer is men aangewezen op de ZOOV of de Naoberbus.

Voor het reserveren van een rit buiten Eibergen en met ECE PLUS belt men met 06 – 27 40 09 62 op werkdagen tussen 9.30 en 16.00 uur. Voor meer informatie kan men mailen naar info@electrocareibergen.nl of kijken op de website.

https://electrocareibergen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo