Herman en echtgenote Willie werden in de bloemen gezet. Foto: PR
Herman en echtgenote Willie werden in de bloemen gezet. Foto: PR

Herman Oonk met pensioen, na halve eeuw bij Baks

Vervoer

BORCULO – Herman Oonk was 1 augustus van dit jaar precies vijftig jaar in dienst bij Baks. Samen met familie en collega’s werd dit vorige week gevierd. Herman werd ‘s morgens verwelkomd door een versierde vrachtwagencombinatie en werd aan het eind van deze ‘speciale’ dag thuis opgehaald, door tractoren en vrachtwagens, om gezamenlijk te proosten op zijn jubileum.

Oonk is op 1 augustus 1972 in dienst getreden bij Antoon Baks. Hij heeft in de eerste jaren van zijn carrière bij Baks alle voorkomende werkzaamheden gedaan binnen het loonbedrijf; van poot-, en oogst- werkzaamheden tot bemestingswerkzaamheden. In de loop van de jaren heeft Herman de oversteek gemaakt van het loonbedrijf naar het vloeibare mesttransport. Het is bijna niet voor te stellen welke ontwikkelingen Oonk allemaal heeft meegemaakt binnen het bedrijf in die halve eeuw. Van mest verspreiden met de ketsplaat naar een zode-injecteur, en van een drie-rijige maïshakselaar naar een acht-rijige maïshakselaar. Maar ook in technologie, van de opkomst van de computer, mobiele telefoon, navigatiesystemen tot de digitale mestbon aan toe. Herman Oonk heeft dag en nacht voor het bedrijf klaargestaan, nu meer dan vijftig jaar na zijn start bij Baks mag deze trouwe jubilaris genieten van zijn welverdiende pensioen.

Zijn collega’s wensen hem alle geluk en gezondheid toe om, samen met zijn vrouw Willie en familie, te genieten van de tijd die voor hem ligt.

Herman Oonk ’s morgensvroeg begonnen met zijn laatste rondrit. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant