De Kikker, een locomotief van Museum Buurtspoorweg. Foto: PR

De Kikker, een locomotief van Museum Buurtspoorweg. Foto: PR

Najaarsstoomdagen bij Museum Buurtspoorweg

Vervoer

HAAKSBERGEN/BOEKELO - Museum Buurtspoorweg zet op zaterdag 15 en zondag 16 oktober al zijn rijvaardige stoomlocomotieven onder stoom voor een extra uitgebreide dienstregeling, tijdens de Najaarsstoomdagen. Ook de WISMAR Railbus zal daarbij in actie komen. Daarnaast zijn er diverse andere stoommachines in allerlei formaten én modelbanen te bewonderen op de stations Haaksbergen en Boekelo. Tot slot laat men ook nog diverse goederentreinen rijden op het lokaalspoor. Er is dus twee dagen lang van alles te zien én te doen bij Museum Buurtspoorweg. 

Zaterdag 15 oktober is het museum, aan de Stationsstraat 3 in Haaksbergen, geopend vanaf 12.00 uur en vertrekken de stoomtreinen om 13.00, 15.00 én 19.00 uur vanaf station Haaksbergen. De WISMAR Railbus rijdt om 16.00 en om 19.30 uur. Er zijn dus maar liefst twee avondritten, waarbij de modelbanen die te bewonderen zijn in de museumloods op station Boekelo ook extra uitverlicht zullen zijn.
Naast de treinritten kan men op station Haaksbergen diverse stoommachines in actie bewonderen. Zo rijden er miniatuur stoomtreintjes over het emplacement en laat Bennie Gerwers zien hoe men vroeger met behulp van de stoommachine klompen maakte.
Zondag 16 oktober is station Haaksbergen al vanaf 09.00 uur geopend en vertrekt de eerste passagierstrein om 09.45 uur. Op de zondag staan maar liefst achtstoomtreinritten gepland, waarbij de liefhebbers zowel kunnen opstappen op station Haaksbergen als op station Boekelo. De organisatie werkt niet meer met een tijdslot, men boekt dus een ticket voor de hele dag. Daarbij mag men zoveel stoomtreinritten maken als gewenst.
Ook deze dag is er van alles te zien en te beleven op de stations. Stoommachines, modelbanen, kinderactiviteiten én bezoekers kunnen er zomaar een (Tijd)reiziger uit het verleden tegenkomen.

Oude Voertuigendag 
Zondag 16 oktober staat heel Boekelo in het teken van Oude Voertuigendag. Het centrum staat dan weer bomvol met de mooiste historische voertuigen. Vanaf het perron van station Boekelo loopt de belangstellende zo het centrum in en staat die binnen de kortste keren tussen de oude motoren, brommers, auto’s en tractoren.
Meer informatie over de Najaarsstoomdagen en ticketinfo is te vinden op www.museumbuurtspoorweg.nl/najaarsstoomdagen. Op die website staat naast een overzicht van alle activiteiten ook de dienstregeling voor beide dagen. Wel goed om te weten is dat een ticket geldig is als dagkaart, ook voor de (stoom)treinritten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant