De OV-ambassadeurs helpen graag bij allerhande vragen over het openbaar vervoer. Foto: PR
De OV-ambassadeurs helpen graag bij allerhande vragen over het openbaar vervoer. Foto: PR

OV-ambassadeurs zitten klaar om 55-plussers op weg te helpen

Vervoer

REGIO - De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en 55-plus, uitleg over reizen met trein en bus aan leeftijdsgenoten. Op deze manier helpen ze het reizen met openbaar vervoer laagdrempeliger te maken voor wie hier hulp bij kan gebruiken. Momenteel zijn de fysieke inloopspreekuren geannuleerd, maar met vragen over reizen met het openbaar vervoer kunnen 55-plussers nog wel terecht bij OV-ambassadeurs.

Middels de interactieve online informatiebijeenkomst over het reizen met het OV kan men (opnieuw) leren reizen met het openbaar vervoer. Als reizen met de bus of trein weer gewoon kan, is het misschien niet duidelijk hoe dat precies in z’n werk gaat. Dan bieden de interactieve online OV-informatiebijeenkomsten uitkomst. Er zijn interactieve bijeenkomsten gepland op: donderdag 20 januari, maandag 24 januari, dinsdag 1 februari, woensdag 16 februari, dinsdag 15 maart. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt maximaal een uur. 

In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe een OV-chipkaart aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer gaat. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer. Na aanmelding via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 – 45 40 130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Mensen die niet precies weten hoe een inlogcode werkt kunnen telefonisch op weg geholpen worden. Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding. Deelname is gratis. Bij een eventueel proefreisje betaalt de deelnemer zelf de reiskosten.

Het telefonisch spreekuur voor vragen over het OV is dagelijks bereikbaar. 55-plussers met vragen over reizen met het openbaar vervoer kunnen gebruikmaken van het telefonisch spreekuur. Voor wie wil weten hoe een OV-chipkaart wordt aangevraagd of hoe de 40 procent korting voor samen reizen werkt, meer weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie wil over verlenging van abonnement, keuzedagen. Het kan ook zijn dat men (onverwachts) noodgedwongen afhankelijk van het OV is, maar nog niet weet hoe het werkt. Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. De OV-ambassadeur neemt met het antwoord met de beller door. Dat kan telefonisch of via beeldbellen, van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag tussen 13.30 tot 15.00 uur en maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur.  Bellen kan op 038 - 303 70 10. 

De OV-ambassadeurs helpen iedereen graag op weg. Voor meer informatie kan men uiteraard ook op de website terecht.

www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo