Begin mei zal voor de laatste keer de Barchemse Paardenmeerdaagse plaatsvinden. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

Begin mei zal voor de laatste keer de Barchemse Paardenmeerdaagse plaatsvinden. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen 

Na 32 jaar gaat de stekker uit Menvereniging De Bergmenners

Sport

BARCHEM – De vergrijzing van de vereniging in combinatie met persoonlijke gezondheidsproblemen van bestuursleden/vrijwilligers en veranderende omstandigheden bij de organisatie. En ook strengere regelgeving werd een steeds groter obstakel en een blok aan het been. Het gevolg? De Barchemse Menvereniging De Bergmenners stopt er mee. Na 32 jaar gaat de stekker van de vereniging eruit.

Door Jan Hendriksen

“Maar we organiseren op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 mei nog eenmaal de Barchemse Paardenmeerdaagse. We hadden in 2022 door een te gering aantal vrijwilligers al afscheid genomen van de Barchemse Paarden4daagse. Maar nu komt ook aan de meerdaagse een definitief einde. Hoe jammer het ook is. Maar de basis voor een voortbestaan van de vereniging is te dun”, zo verklaart vice – voorzitter Marja Ribbers van De Bergmenners. Tijdens de recent gehouden jaarlijkse algemene ledenvergadering viel het definitieve besluit. Marja Ribbers: “We tellen amper nog maar vijf rijdende leden. Maar we hebben toen wel besloten dat we de Paardenmeerdaagse 2024 die al op de agenda stond zeker nog door laten gaan om teleurstellingen te voorkomen voor diegene die zich al voor de meerdaagse hadden ingeschreven. We hopen op 3, 4 en 5 mei met z’n allen er nog één keer een feestje van te maken. Na de Paardenmeerdaagse komen leden en vrijwilligers ter afsluiting nog eenmaal bij elkaar voor een gezellige avond. En dan is het einde verhaal.” Financieel zijn De Bergmenners altijd door de jaren heen een gezonde vereniging geweest. “Na de Paardenmeerdaagse wordt dan ook een schenking gedaan aan een nog te bepalen goed doel dat aan de paardensport is gerelateerd”, zo verklaart Ribbers.

Inschrijven
Voor de Paardenmeerdaagse begin mei kan men zich nog inschrijven. De meerdaagse bestaat uit twee dagen recreatieve routes en een wedstrijddag voor ruiters en menners in de mooie omgeving rondom Barchem. De deelnemers kunnen voor een of twee recreatieve dagen inschrijven en/of voor de wedstrijddag. Op vrijdag 3 mei gaat de route rond Barchem en door de Slinge bij Borculo. Men is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij dit waterspektakel. Zaterdag 4 mei gaan de deelnemers richting het Lochemse natuurgebied Het Grote Veld.

(M)endurance
Op zondag 5 mei is er een wedstrijd mendurance (menners) en endurance (ruiters). Deze wedstrijd gaat onder andere ook door Het Grote Veld en wordt samen met de vereniging Mendurance Nederland en de Stichting Endurance Winterswijk georganiseerd. Er wordt gereden in verschillende klassen waaronder een impulsklasse voor de mensen die willen kijken of (m)endurance iets voor ze is. Als start- en eindpunt voor de meerdaagse heeft De Bergmenners evenals door al de jaren heen de vertrouwde locatie van Recreatiecentrum De Heksenlaak in Barchem gekozen.

Begin mei zal voor de laatste keer de Barchemse Paardenmeerdaagse plaatsvinden. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant