Een mooie wedstrijd en op de foto met spelers als Myron Boadu; al met al een onvergetelijke dag voor de Eibergse G-voetballers en begeleiding. Foto: PR
Een mooie wedstrijd en op de foto met spelers als Myron Boadu; al met al een onvergetelijke dag voor de Eibergse G-voetballers en begeleiding. Foto: PR

Onvergetelijke ervaring voor G-voetballers FC Eibergen bij 3-0 zege FC Twente

Sport

EIBERGEN - G-voetballers FC Eibergen waren te gast bij de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Go Ahead Eagles. Deze voetballers uit Eibergen en omgeving waren uitgenodigd om de thuisclub aan te moedigen vanuit de Hart van Twente Skybox en zij juichten hun idolen naar een 3-0 overwinning.

Samen met diverse goede doelen, stichtingen en Twentse bedrijven beschikt de Kidsclub van FC Twente over de Hart van Twente Skybox. Dit maatschappelijke initiatief is speciaal voor kinderen en jongeren uit de regio die in een zorgelijke of moeilijke situatie zitten. In samenwerking met diverse organisaties, stichtingen en goede doelen uit de regio, zijn bij iedere thuiswedstijd kinderen en jongeren die verbonden zijn aan een goed doel of stichting uitgenodigd. In een speciaal daarvoor ingericht skybox wil van Twente hen een onvergetelijke dag in de Grolsch Veste bezorgen en onvergetelijke herinneringen laten maken.

Dit weekend mocht het mooie G-team de wedstrijd FC Twente-Go Ahead Eagles vanuit de van Twente Skybox beleven. De G-voetballers mochten met de supportersvereniging FCT Eibergen met de bus meereizen naar de Grolsch Veste. Voor sommige kinderen was de busreis al een ervaring op zich en dan ook nog bovenin een dubbeldekker worden vervoerd. Aangekomen in de Grolsch Veste meldden ze zich bij de hoofdingang waar ze door vrijwilligers naar de Skybox werden begeleid.

Bij binnenkomst in de skybox vlogen de ‘oh’s’ en ‘ah’s’ om de oren; de skybox zag er zo ontzettend mooi uit. Drinken, snoep en chocolade stond voor de kinderen en begeleiding klaar, een ballonnenclown, die ook nog tattoo’s zette, vier playstations en natuurlijk het uitzicht vanuit de skybox op het veld, fantastisch. En toen was de wedstrijd nog niet eens begonnen.

Er werd uit volle borst meegezongen toen de wedstrijd startte en wat hadden ze een mooi uitzicht op de goal waar de eerste helft al twee doelpunten werden gescoord door Sem Steijn. Wat een feest voor deze Twente-supporters. In de rust stond er een heus snackbuffet voor iedereen klaar waar volop van werd gesmikkeld en gesmuld. Dus met een goed gevulde buik op naar de tweede helft om FC Twente wederom flink te kunnen aanmoedigen. Dit resulteerde in een 3-0 door Joshua Brenet en hiermee de ruime overwinning voor FC Twente in deze Overijsselse derby.

Na afloop van de wedstrijd kregen de G-voetballers als verrassing nog een tas gevuld met een mooi aandenken mee naar huis. Alsof dit nog niet genoeg was mochten ze na afloop ook nog met vele spelers van FC Twente op de foto, waaronder Daan Rots, keeper Lars Unnerstal, Myron Boadu en Michel Flap.

De assistent-begeleider van het G-voetbalteam van FC Eibergen (vandaag ‘razende reporter’ Chiel) wist werkelijk alle spelers te strikken voor een selfie met Chiel himself. Toen Jan Streuer, samen met technisch directeur Arnold Bruggink verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie en technische staf, voor de lift stond te wachten zei Chiel tegen hem; ‘als je toch voor de lift staat te wachten kun je ook wel even met mij op de foto’, en ja hoor Chiel had er weer eentje te pakken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant