Er heerste zaterdagavond een fijne sportieve sfeer op sportpark 't Rikkelder in de Berkellandse derby tussen VV Ruurlo en  VV Reünie.  Foto:  Marco Brunnekreeft.

Er heerste zaterdagavond een fijne sportieve sfeer op sportpark 't Rikkelder in de Berkellandse derby tussen VV Ruurlo en  VV Reünie.  Foto:  Marco Brunnekreeft.

Na minuut stilte voor Harry Gotink wint Ruurlo ruim in derby van Reünie

Sport

RUURLO – Op sportpark ‘t Rikkelder stond zaterdagavond na zes seizoenen de onvervalste Berkellandse voetbalderby tussen de derdeklassers VV Ruurlo en VV Reünie uit Borculo weer op het programma. Er heerste een fijne sportieve sfeer op het sportpark dat door ruim driehonderd bezoekers werd bevolkt. Ruurlo won het duel met 4-1, na een 1-1 ruststand.

Door Jan Hendriksen

Voorafgaand aan het duel werd één minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden vorige week van Harry Gotink (76), die Lid van Verdienste van VV Ruurlo was. Harry Gotink was 69 jaar lid van de Ruurlose voetbalvereniging. Hij was maar liefst 56 jaar jeugdleider en het gezicht van het juniorenelftal C1, tegenwoordig de JO15-1. Menig voetballer uit Ruurlo heeft onder zijn leiding gevoetbald waaronder een groot deel van de huidige eerste selectie. Ook was Gotink jeugdbestuurslid en scheidsrechter, maakte hij jarenlang deel uit van de terreinploeg van het Karel Stegeman Toernooi en was hij de laatste jaren actief voor de onderhoudsploeg van sportpark ‘t Rikkelder. Harry stond vijftig jaar geleden ook aan de basis van de traditionele kerstactie en heeft vele jaren meegeholpen bij het organiseren van de maandelijkse kaartavonden in de kantine. In 2020, toen Gotink aangaf te willen stoppen als jeugdleider, werd door een aantal mede-leiders het Harry Gotink 7×7 mix toernooi’ georganiseerd.

De wedstrijd tussen VV Ruurlo en VV Reünie ging in de eerste helft gelijk op, met de betere kansen voor Ruurlo. Het was uiteindelijk Brett Verheijen die in de 45ste minuut de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in leek te schieten. Maar door een onoplettendheid in de Ruurlose defensie scoorde Jorn Geerligs nog in de blessuretijd van het eerste bedrijf de gelijkmaker (1-1).

Kwaad
Dat was voor Ruurlo trainer Jan Lorsé aanleiding om zich in de rust zich ‘kwaad’ te maken. “Want de gelijkmaker was onnodig. Wij zijn juist gevaarlijk wanneer we al voorstaan omdat onze aanvallers dan meer ruimte krijgen en daar doorgaans door hun snelheid wel raad mee weten”, foeterde de Ruurlose trainer. Maar Ruurlo pakte de draad in de tweede helft prima op. Het krachtsverschil na rust tekende zich dan ook duidelijk af. Ruurlo was een stuk sterker en scoorde nog drie keer via Britt Verheijen (62ste minuut), Ivar Temmink (88) en Bas ter Maat (90) uit een strafschop. Door de overwinning steeg Ruurlo naar de derde plaats. Reünie staat elfde, een plek die aan eind van het seizoen tot gevolg heeft dat men nacompetitie voor handhaving zou moeten spelen.

Indruk
In aanloop naar het duel tussen Ruurlo en Reünie  bivakkeerde VV Ruurlo vier dagen op trainingskamp in het Spaande Benidorm. Namens Sportkampen.com begeleidde oud-Ruurloër en VV Ruurlo 1-speler Hans Schurink de selectie van VV Ruurlo. Schurink die tevens deel uitmaakt van het Organisatie Comité (OC) van het Karel Stegeman Toernooi van VV Ruurlo was tijdens de twee oefenwedstrijden die Ruurlo speelde tijdens het trainingskamp onder de indruk van de selectie van Ruurlo. “Omdat ik in Heerlen woon zie ik het team eigenlijk nooit spelen, maar wat heeft Ruurlo op dit moment een fantastisch elftal. Toen ik tijdens een van de twee oefenduels van hun spel zat te genieten, ging ik in gedachten terug naar mijn bijna 22 seizoenen in datzelfde eerste elftal, dat uitsluitend in de onderafdeling van de voormalige Gelderse Voetbal Bond (GVB) speelde. Dat emotioneerde mij zelfs enigszins”, aldus Schurink.