Bart Kuenen van KV ’t Broek tijdens zijn laatste schot dat 157 m. over de finish ging. Foto: PR

Bart Kuenen van KV ’t Broek tijdens zijn laatste schot dat 157 m. over de finish ging. Foto: PR

Zwolle wint achtste klootschietwedstrijd

Sport

RUURLO - Het eerste mannenteam van klootschietvereniging Zwolle (Groenlo) is zaterdag op het onderdeel straat ingelopen op de Lochemse koploper Klein Dochteren in de Achterhoekse klootschietcompetitie . Het Zwolse team wist met 47 schoten het parkoers in Zieuwent te overbruggen. Concurrent Klein Dochteren had drie schoten meer nodig maar heeft nog altijd een ruime voorsprong van dertien schoten in de tussenstand. Dit team staat er met nog vier competitieronden te gaan het beste voor.

Gastheer van de achtste competitieronde was KV ’t Broek uit Ruurlo. Voor deze gelegenheid werden de parkoersen in het buitengebied van Zieuwent gekozen. ’t Broek beet de spits af tegen Eibergen. ’t Broek startte uitmuntend en had vrij snel een voorsprong van drie schoten te pakken. Deze voorsprong werd gedurende de wedstrijd langzaam wat kleiner maar op het laatste lange stuk pakte ‘t Broek weer een schot terug en finishte met vijftig schoten en maar liefst 157 meter over de finish. Een prima tweede plaats. Eibergen had 52 schoten nodig en eindigde op een vijfde plaats.
’t Broek 2 nam het op tegen Zwolle 2. Ook dit was een spannende wedstrijd. Het had niet veel gescheeld of ’t Broek 2 had het eerste team verslagen. Ditmaal kwamen ze maar één schot te kort. Een mooie wedstrijd met een prima vierde plaats. Zwolle 2 werd zesde. Koploper klein Dochteren trad aan tegen hekkensluiter Dijkhoek. Het verschil was net als in de competitie duidelijk. Klein Dochteren vijftig schoten en een derde plaats terwijl Dijkhoek met 59 schoten de negende plaats bezette
 Zwolle had klein Dochteren 2 als tegenstander. Ook hier was het verschil vrij groot. Zwolle werd met 47 schoten de winnaar van de dag terwijl Klein Dochteren 2 met 59 schoten als laatste eindigde Respelhoek uit Geesteren de nummer zeven trad aan tegen Onderlingen uit Haarlo, de nummer acht. Het kleine verschil in de competitie was nu ook te zien. Respelhoek 55 schoten en een achtste plaats terwijl Onderlingen met 54 schoten de zevende plaats behaalde.

Tweede klasse
In de tweede klasse waren de verschillen relatief klein. Koploper Onderlingen 2 werd met 57 schoten wederom eerste. Dijkhoek 2 uit Borculo werd met ook 57 schoten verrassend tweede voor ’t Broek 3 dat met 59 schoten derde werd. Heksenkring (Barchem) had zestig schoten nodig en werd hiermee vierde. De volgende competitiewedstrijd is 3 februari in Neede waar gezamenlijk met de EKFN (Eerste Klootschieters Federatie Neede) de volgende competitieronde wordt verschoten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant