IJsclub Ruurlo is klaar voor eventuele schaatsdagen. Foto: PR

IJsclub Ruurlo is klaar voor eventuele schaatsdagen. Foto: PR

‘Laat de vorst maar komen’

Sport

RUURLO - IJsclub Ruurlo heeft afgelopen zaterdag met de plaatsing van reclamespandoeken bij de ingang van de ijsbaan de laatste voorbereidingen getroffen voor een eventueel nieuw schaatsseizoen. Want als we de weersvoorspellingen mogen geloven dan zou er zomaar aan het eind van deze week geschaatst kunnen worden op de ijsbaan aan de Wiersseweg. 

“Mede dankzij onze sponsors kunnen wij elk jaar (bij voldoende ijs) onze bijna duizend leden tellende club schaatsplezier aanbieden voor jong en oud”, zo verklaart secretaresse Renate Mulderije van IJsclub Ruurlo. Als nieuwe sponsor kon IJsclub eind vorig jaar café-restaurant De Tapperij Ruurlo verwelkomen.
De pompen voor een laagje water op de baan werden begin december al opengezet in de hoop dat het ging vriezen. “Als het in de loop van deze week voldoende heeft gevroren willen we natuurlijk zo snel mogelijk open, het liefst al (voor) komend weekend. Maar dan moet alles een beetje meezitten”, aldus Mulderije. Op het ondergelopen weiland ligt zo’n twintig centimeter water. Vorig winterseizoen kon er in de week voor kerst al een aantal dagen volop worden geschaatst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant