De huidige eerste selectie van VV Ruurlo te samen met 'Oud Ruurlo 1' uit het seizoen 2003-2004. Foto: Marco Brunekreeft

De huidige eerste selectie van VV Ruurlo te samen met 'Oud Ruurlo 1' uit het seizoen 2003-2004. Foto: Marco Brunekreeft

blacktax

‘Oudjes’ doen het nog best bij Nieuwjaarswedstrijd VV Ruurlo

Sport

Renovatie kleedkamers door sporthalperikelen even in pauzestand

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Het is ondertussen een mooie traditie binnen de voetbalvereniging Ruurlo: de Nieuwjaarswedstrijd die tussen het huidige eerste elftal en een team van spelers die twintig jaar geleden deel uitmaakten van de selectie van VV Ruurlo. Zo ook afgelopen zaterdagmiddag op sportpark ‘t Rikkelder. En ondanks het 6-0 verlies tegen de jonge garde lieten de ‘oudjes’ zien dat zij het voetbalspelletje nog steeds goed kunnen lezen.

De selectie van ‘Oud Ruurlo’ stond ditmaal onder leiding van Maarten Wolvetang die destijds in het seizoen 2003-2004 hoofdtrainer van VV Ruurlo was met als leiders Henk Halfman en Bert Wentink en Elyse Moonen als verzorgster. De selectie kende destijds een aantal talentvolle nieuwelingen zoals Koen Hoytink, Christiaan Diepenbroek, Ralph Geeraths en Niek Sprukkelhorst. maar leunde zeker ook nog op ervaren spelers als Sander Wassink, Mark Plekkenpol, Chiel Tragter, Arian Timmerman, Arjan Heezen, Teun Bekker en Remco Florijn.
Sander Wassink was in het seizoen 2003-2004 topscorer, op de voet gevolgd door Chiel Tragter. En het werd twintig jaar geleden een prachtig seizoen voor Ruurlo 1, want uiteindelijk werd het kampioenschap in de vijfde klasse C behaald en promoveerde het team naar de vierde klasse van het district Oost van de KNVB. Hoewel het op het eind van de competitie nog erg spannend werd doordat er twee wedstrijden werden verloren. Maar omdat de concurrentie ook punten liet liggen kon in de laatste wedstrijd tegen Bredevoort het kampioenschap veilig worden gesteld.
De mannen lieten zaterdag ondanks de 6-0 nederlaag zien dat zij het ‘voetbalspelletje’ nog goed ‘lezen’. Een groot aantal van hen speelt overigens nog wekelijks in een van de lagere elftallen van VV Ruurlo.

Springlevend
Aansluitend aan de Nieuwjaarswedstrijd vond in de kantine de Nieuwjaarsbijeenkomst van VV Ruurlo plaats. Voorzitter Henry Meutstege blikte in zijn nieuwjaarstoespraak terug op de afgelopen weken waarin onder meer een Super Sunday werd georganiseerd door de Vrouwencommissie, een erg gezellige boerenkoolavond, een zeer geslaagde vijftigste editie van de Kerstactie en een prachtig zaalvoetbaltoernooi door Ruurlo 6 waaraan een goed doel was gekoppeld. “Allemaal voorbeelden die laten zien dat onze vrijwilligers ervoor zorgen dat VV Ruurlo springlevend is. En dan komt de Mega Skifeest op zaterdag 27 januari er ook nog aan. Jullie hebben mij de afgelopen jaren regelmatig horen zeggen dat we zonder vrijwilligers geen VV Ruurlo hebben. Als VV Ruurlo zijn wij springlevend en dat is inderdaad vooral te danken aan al die vrijwilligers die zich uit de liefde voor voetbal inzetten voor onze mooie vereniging”, aldus Meutstege.

Sportief
Sportief gaat het momenteel ook goed met VV Ruurlo. Henry Meutstege: “We kijken dan toch eerst naar ons eerste elftal. We hebben een uitstekende periode gehad dit seizoen waar we zelfs bij de bovenste drie konden aansluiten. Zaterdagavond 20 januari gaat het seizoen verder met een mooie wedstrijd tegen onze buurman Reunie uit Borculo. Jan Lorse is ook komend seizoen onze trainer bij Ruurlo 1 en Frits v.d. Worp blijft ons tweede elftal trainen. We zijn nog op zoek naar een goede vervanger voor Jan Ligtenberg die stopt als trainer van de JO19 .”
“Ook bij onze vrouwenafdeling gaat het sportief uitstekend. We zijn erg trots op onze eerste vrouwenteam dat op een prima tweede plaats staat in de ranglijst”, aldus de voorzitter. “En ook niet onbelangrijk. We krijgen een nieuwe kledingleverancier. We stoppen met Quick en gaan verder met Jako. Vooral de kledingcommissie, penningmeester Jacco Dijkhuizen en onze sponsorcommissie hebben hier veel tijd in gestoken. Het eerste tastbare zijn de nieuwe tassen die jullie allemaal gekregen hebben (met dank aan Brok Interieurbouw). En de komende maanden, maar zeker ook nog volgend seizoen zal gefaseerd de nieuwe kleding uitgerold worden. We doen het in stapjes, vooral om ook de kosten onder controle te houden. Maar het gaat er prachtig uitzien”

Ontwikkelingen sporthal
Ook stond Meutstege zaterdag kort stil bij de ontwikkelingen rond de sporthal in Ruurlo. “Als VV Ruurlo gingen wij ervan uit dat deze race gelopen was en we geen partij meer waren. Toch is het in de politiek vooral over ons gegaan en stond de vraag centraal of VV Ruurlo ook naar De Meene kon verhuizen. Dat werd het een soort voorwaarde voor de realisatie van een sporthal in Ruurlo. Uiteindelijk kwam er zelfs een schets waar de VV Ruurlo zou moeten komen. Die schets gaf slechts ruimte aan drie speelvelden. En daarvan hebben wij gezegd dat dit voor ons geen optie is. Het gevolg was dat de hele discussie over de locatie van de sporthal opnieuw op tafel kwam”, aldus Meutstege.
“Ons is gevraagd toch nog een keer uit te werken hoe een sporthal op onze locatie eruit zou moeten zien. Kan het überhaupt? En wat zijn dan de investeringskosten? Wij hebben hier als bestuur goed over nagedacht. En wij zijn druk bezig gegaan om voor de gemeente een soort ‘bidbook’ te maken waarin wij de voordelen van een sporthal bij VV Ruurlo benadrukken. Wij zien de locatie van de VV Ruurlo als een prachtige plek, centraal in het dorp, centraal tussen de scholen en centraal voor alle inwoners van Ruurlo en op een veilige manier te bereiken”, zei de voorzitter.
Meutstege: “Synergie tussen onze vereniging en de overige gebruikers van de sporthal zien wij als een enorme kans. Dat willen we ook aan jullie laten zien. Daarom beleggen we eind januari, begin februari een speciale ledenvergadering waar we onze plannen in detail aan jullie voorleggen. En we willen van jullie horen of jullie net zo enthousiast zijn als wij als bestuur. Voordat we iets gaan aanbieden, willen we jullie goedkeuring hebben. Dit betekent echter ook dat de geplande renovatie van onze kleedkamers even gepauzeerd is. Aan het eind van dit kwartaal verwachten we duidelijkheid over de sporthal en dan zullen we verder kijken naar de eventuele renovatie”, aldus de voorzitter. “Kortom, de komende maanden worden toch wel spannend.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant