Oekraïner Denis Zhumela, die bij Ruurlose Schaakvrienden schaakt en direct furore maakt, eindigde ex aequo met Pieter van Delft als Winterkampioen. Foto: PR
Oekraïner Denis Zhumela, die bij Ruurlose Schaakvrienden schaakt en direct furore maakt, eindigde ex aequo met Pieter van Delft als Winterkampioen. Foto: PR

Pieter van Delft en Denis Zhumela samen ‘Winterkampioen’ Ruurlose Schaakvrienden

Sport

RUURLO - De eerste helft van de competitie van de Ruurlose Schaakvrienden zijn Pieter van Delft én Denis Zhumela met 21,5 punten aan de kop geëindigd. Ze kunnen beiden de officieuze titel van ‘Winterkampioen’ claimen. 

Maar Denis laat de eer geheel aan Pieter, want “Pieter heeft een partij minder gespeeld en heeft dus een betere procentuele score”, vindt de Oekraïner, die sinds zijn entree bij de Ruurlose schaakclub indruk maakt.
Het was een schaakavond met bijzondere, onverwachte uitslagen. Noch Marco Olijslager noch Kees Mijderwijk kon in hun onderlinge strijd, de lange partij niet winnend afsluiten; ieder met een dame, een loper en vier pionnen werd een lastige klus om op te lossen. Lucia Bluemers wist haar partij tegen André Eisink onverwacht ruim te winnen door een klein gaatje dat wit in zijn verdediging liet. Jan Peters en Johan Peer mogen terugkijken op een prachtige gebalanceerde partij, eindigend in remise.

De uitslagen waren: Zhumela – Avé 1-0, Westerveld – Van Delft 0-1, Olijslager – Mijderwijk 1,5-1,5, Seleski – Schutte 1,5-1,5, Dekker – Yaron 1-0, Smit – Beltman 1-0, Buiten – Van Uhm 0-1, Eisink – Bluemers 0-1 en Peters – Peer 1,5-1,5.

De Ruurlose Schaakvrienden spelen iedere dinsdag vanaf 20.00 uur in café-restaurant De Tapperij. Wie ook interesse heeft in schaken en/of eens zou willen meespelen, kan gewoon binnenlopen. Iedereen is welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant