Deze week worden de laatste wedstrijden in de elf poules gespeeld in het kader van het open libre biljartkampioenschap van Ruurlo.. Foto: Jan Hendriksen.

Deze week worden de laatste wedstrijden in de elf poules gespeeld in het kader van het open libre biljartkampioenschap van Ruurlo.. Foto: Jan Hendriksen. 

Biljartkampioenschap Ruurlo nadert finaleweek

Sport

RUURLO – Het individuele Open Libre biljartkampioenschap van Ruurlo zit deze week in de laatste week van de poulefase. Donderdag 21 december worden namelijk de laatste wedstrijden in de elf poules gespeeld. Begin januari vindt de finaleweek plaats. Aan het kampioenschap dat begin december van start ging nemen in totaal 77 biljarters deel.

Door Jan Hendriksen

Op dit moment zijn 29 van de 32 spelers bekend, die doorgaan naar de tussenronde die op dinsdag 2 januari wordt gespeeld op de twee biljarts bij café-restaurant De Tapperij. Het zijn: Arie Kox, Wim Koenrades, Piet van de Brug, Jan Schoenaker, Leo Bekker, Gerrit Hakken, Theo Cattier, Jan Klaassen, Theo Kasteel, Henk Temmink, Bertie Garritsen, Jack Vermue, Henk Bargeman, Gerrit Strijker, Frits Wissink, Bennie Spekschoor, Hans Kox, Gertie Coerman, Guus van Boheemen, Martin Voskamp, Jan Tragter, Wim van der Horst, Bertran Lankwarden, Appie Wezinkhof, Willy Eekelder, Johan Rouwenhorst. Bertus Dinkelman, Leendert Koertse en Gerrit ten Arve. Er wordt 2 januari gespeeld met een middag- (aanvang 13.00 uur) en avondsessie (aanvang 19.00 uur). In beide sessies komen zestien spelers in actie.

Finales
De zestien winnaars spelen op donderdag 4 januari de halve finales die om 19.00 uur beginnen. De winnaars van de halve finales spelen op zaterdag 6 januari vanaf 10.00 uur de finales. Het toernooi wordt die dag rond 16.30 uur afgesloten met de prijsuitreiking. Het toernooi werd vorig jaar gewonnen door Bertran Lankwarden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant