Het kampioensteam van Tornax. Foto: PR

Tornax Jongens B overtuigend kampioen

Sport

RUURLO - Het combinatieteam jongens B van volleybalvereniging Tornax is op zaterdag 9 december kampioen geworden van de tweede klasse.

Door met 4-0 van Mintonette te winnen, de nummer twee in de competitie, was de voorsprong zo groot dat het kampioenschap al vóór de laatste wedstrijd gevierd kon worden. Met maar weinig verloren sets tijdens alle wedstrijden toonden zij ook zaterdag aan waarom Tornax de terechte kampioen is.
Vanaf de eerste set namen de jongens en meiden van Tornax het initiatief in de wedstrijd. Met goede opslagen wisten zij Mintonette onder druk te zetten en door de goede passes kon de set-upper de aanvallers op midbuiten en zelfs driemeter goed vinden. Het team is ten opzichte van vorig jaar al weer erg gegroeid door stevige trainingen en goede inzet. Zaterdag resulteerde dit een klinkende overwinning met de setstanden 25-14, 25-21, 25-13 en 25-14, waarmee de titel een feit was.
In de tweede helft van de competitie mag het team van Tornax uitkomen in de eerste klasse van district Oost van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo).