Garden City Panthers FC uit Abuja werden vorig jaar winnaar van het Den Bosch International Tournament. Foto: PR

Garden City Panthers FC uit Abuja werden vorig jaar winnaar van het Den Bosch International Tournament. Foto: PR

Vier continenten op PLUS Stam Karel Stegeman Toernooi 2024

Sport

RUURLO – Voor het eerst nemen volgend jaar ploegen uit vier verschillende continenten, Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika, deel aan het PLUS Stam Karel Stegeman Toernooi. Het toernooi op sportpark ‘t Rikkelder, het complex van voetbalvereniging Ruurlo, wordt gehouden van zaterdag 18 mei tot en met maandag 20 mei .

De debutanten Club Atlético Sarmiento uit Argentinië en Garden City Panthers FC uit Nigeria vertegenwoordigen respectievelijk Zuid Amerika en Afrika en het Israëlische Hapoel Be’er Sheva is, na hun debuut vorig jaar, in 2024 namens Azië van de partij. Onder de negen Europese deelnemers bevindt zich één debutant, het Belgische Oud-Heverlee Leuven. Teams die dit jaar hebben deelgenomen en in 2024 terugkomen zijn, Kalmar FF en Halmstads BK uit Zweden, AC Horsens en Silkeborg IF uit Denemarken en uit eigen land De Graafschap en VV Ruurlo O21. De overige twee Nederlandse deelnemers, Excelsior en Sparta, beide uit Rotterdam, keren na een respectievelijke afwezigheid van dertien en vijf jaar terug.

Debutanten
Oud-Heverlee Leuven is opgericht in 2002 uit een fusie van drie oude Leuvense clubs, Stade Leuven, Zwarte Duivels Oud-Heverlee en Daring Club Leuven en speelt in de hoogste klasse, de Jupiler Pro League. Het team dat in Ruurlo aan de start komt is aan een sterk seizoen bezig in de hoogste jeugdcompetitie en staat momenteel op de vierde plaats.
Club Atlético Sarmiento is een club uit 1911 en speelt in de Primera División, de hoogste Argentijnse divisie bestaande uit een A en B groep. Het team bivakkeert op dit moment in de middenmoot van Grupa B. CA Sarmiento U19 speelt ook op het hoogste niveau, in de Grupa B van de Copa Proyección Sur Finanzas. Het team staat daarin in het linker rijtje op een zevende plaats.
Garden City Panthers FC uit Abuja komt naar ons land met het U19 en U14 team en laatstgenoemde team neemt in het Pinksterweekend deel aan het Den Bosch International Tournament. Garden City Panthers FC, opgericht in 2003, heeft een moderne academie, waarbij is gekozen voor een geleidelijke opbouw. Dat heeft inmiddels geleid tot succesvolle deelnames aan internationale toernooien, in 2022 aan de Viareggio Cup in Italië en dit jaar in Denemarken aan de Dana Cup met winst voor het U19 team.

Overzicht
In overzicht ziet het deelnemersveld er als volgt uit: Argentinië: Club Atlético Sarmiento; België: Oud-Heverlee Leuven; Denemarken: AC Horsens en Silkeborg IF; Israël: Hapoel Be’er Sheva; Nederland: De Graafschap, Excelsior Rotterdam, Sparta Rotterdam en VV Ruurlo U21; Nigeria: Garden City Panthers FC; Zweden: Kalmar FF en Halmstads BK

De Onder19 van Club Atlético Sarmiento komt naar Ruurlo voor het Karel Stegeman Toernooi. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo