De Grote Veldtoertocht gaat voor een deel over de vaste MTB-route Vorden en Lochem. Foto: Sjoerd Stellingwerf

De Grote Veldtoertocht gaat voor een deel over de vaste MTB-route Vorden en Lochem. Foto: Sjoerd Stellingwerf

SJOERD STELLINGWERF

VRTC de 8 Kastelenrijders organiseert Grote Veldtoertocht

Sport

VORDEN - De Vordense Rijwiel- en Tour Club (VRTC) de 8 Kastelenrijders verzorgt op zondag 10 december De Grote Veldtoertocht. Er zijn twee afstanden te rijden: 30 en 45 kilometer, maar onderweg kunnen de deelnemers door verkorting of uitbreiding nog van afstand wisselen.

De leden van de VRTC de 8 Kastelenrijders zijn nog druk in de weer om een afwisselende route door de bossen en over landerijen uit te zetten. Dankzij toestemming van diverse landeigenaren is dit weer mogelijk. Ook zal er gebruik gemaakt worden van een gedeelte van de vaste MTB route Vorden en Lochem. Er zijn ook nieuwe gedeelten in de route opgenomen.
De routes zijn beschikbaar op GPX en ook geheel uitgepijld, Ze leiden de deelnemers door de mooie bossen, over singletracks en zandwegen naar de Lochemse berg en over het natuurgebied Het Grote Veld. Tijdens de pauze bij Camping Het Grote Veld kunnen de deelnemers even op krachten komen om daarna aan de tweede helft van de route te beginnen. De deelnemers, zowel jong als oud, kunnen van 8.30 tot 10.00 uur starten vanaf Europlanit Buiten-Sport-Park Vorden van voetbalvereniging Vorden aan de Oude Zutphenseweg 11 in Vorden.

Voorinschrijving
Voorinschrijving is ook mogelijk via de website. Kosten deelname voor Ntfu leden vier euro, en voor niet-leden vijf euro. Jongeren tot en met vijftien jaar mogen gratis meefietsen.


www.vrtcvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo