De voorbereidingen op het schaatsseizoen zijn begonnen, met het opendraaien van de watertoevoer. Foto: PR

De voorbereidingen op het schaatsseizoen zijn begonnen, met het opendraaien van de watertoevoer. Foto: PR

IJsclub Borculo opent schaatsseizoen

Sport

BORCULO - Ondanks het slechte gingen alle bestuursledenvan IJsclub Borculo op weg naar de ijsbaan om die weer onder water te laten lopen voor het komende winterseizoen. Onder toeziend oog van de bestuursleden werd de watertoevoer naar de ijsbaan opengezet. ‘Laat het nieuwe schaatsseizoen 2023/2024 maar beginnen’, zo klonk het. ‘Wij zijn er klaar voor, nu het koude weer nog.’

De bestuursleden hopen net als afgelopen seizoen op een winter waarin weer geschaatst kan worden. Dit jaar is eerst de mogelijkheid om de kaarten af te halen bij het clubgebouw aan de Hoflaan in Borculo. De schaatsliefhebbers kunnen op de volgende data de kaarten voor het nieuwe seizoen afhalen: woensdag 29 november, van 10.00 tot 19.00 uur; zaterdag 2 december van 10.00 tot 13.00 uur.

De abonnementsprijzen zijn onveranderd laag. Een gezinsabonnement (met inwonende kinderen) kost 10 euro; een volwassene betaalt 5 euro en een jeugdabonnement (tot en met 16 jaar) kost 3 euro.

Van al deze inkomsten worden de vaste lasten van de IJsclub betaald. Daarnaast organiseert de IJsclub vier woensdagmiddagen in november en december schaatslessen, gegeven door professionele schaatstrainers, voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen van de voormalige gemeente Borculo op de IJsbaan De Scheg in Deventer. De IJsclub Borculo neemt de buskosten voor deze middagen voor z’n rekening. De bestuursleden hopen dan ook dat velen weer de abonnementen afnemen, zodat ook de schaatslessen voor de kinderen de komende jaren door kunnen gaan.

Wie niet in de gelegenheid is om een nieuwe seizoenskaart te komen halen, krijgt deze door de bestuursleden van de IJsclub Borculo aan de deur te koop aangeboden.

De voorbereidingen op het nieuwe schaatsseizoen zijn begonnen. Foto: PR
De kaarten voor het nieuwe seizoen van IJsclub Borculo kunnen de komende weken worden afgehaald. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo