Afbeelding

Broer en zus Zieverink goed op dreef bij EK selectiewedstrijd

Sport

RUURLO – Begin november werd de eerste wedstrijddag van de Champions Tour (CT) onderdeel veld en zetten georganiseerd door de Nederlandse Klootschieters Bond. De beste klootschieters van Nederland werden in Denekamp bij vereniging KV Nooit Gedacht verwacht. Tijdens twee omlopen van zeshonderd meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De wedstrijdbaan was ondanks de vele regen van de afgelopen tijd prima te bespelen. Inzet dit jaar is deelname aan het EK in mei 2024 in Neuharlingersiel (Duitsland). De beste tien mannen, zes vrouwen, vier jongens en drie meisjes plaatsen zich voor dit grootse evenement.

Het niveau is hoog getuige de geringe verschillen tussen de deelnemers in de diverse klassen. Een minder schot kan zomaar een verschil van vijf of meer plaatsen uitmaken. Bij de heren wordt de Achterhoekse eer hooggehouden door een klootschieter uit Ruurlo, op de onderdelen veld en zetten. Patrick Zieverink van KV ’t Broek. Hij heeft zich ook voor het onderdeel straat geplaatst. Zieverink ging goed van start. Helaas was zijn vijfde schot wat minder wat hem een topscore koste. Hij werd met een score van vijf schoten en 1,80 meter negende in de eerste omloop. In de tweede omloop ging de Ruurloër matig van start en de opgelopen achterstand kon niet meer worden goedgemaakt. Ondanks dat werd hij tiende met een score van zes schoten en 66 meter. Het onderdeel zetten wordt vooral door de Duitsers gepraktiseerd. De totaal afstand van de drie schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram voor de mannen) bepalen de uitslag. Patrick Zieverink was voor zijn doen matig op dreef. Met schoten van 51,50, en tweemaal 54 meter eindigde hij, weliswaar op ruimte afstand tot de winnaar toch nog op een prima vierde plaats.

Vrouwen
Suzan Zieverink is de Achterhoekse deelneemster bij vrouwen. Zij speelt ook op alle drie de onderdelen mee. Suzan Zieverink heeft wat te verdedigen op het onderdeel veld. Daarop werd zij tijdens de EK 2022 tweede. Zij behaalde in de eerste omloop, na een goede wedstrijd, een prima tweede plaats met zeven schoten en 76 meter. De tweede wedstrijd ging nog iets beter en met een score van zeven schoten en 85 meter eindigde ze wederom op een keurige tweede plaats achter de ongenaakbare Europese kampioen Silke Tulk.

Helaas
Ook bij het onderdeel zetten is Suzan Zieverink als speelster van ’t Broek van de partij. Met de 375 gram zware kloot gingen het eerste en tweede schot goed. Haar laatste schot werd door een voetfout ongeldig verklaard. Dit kostte haar misschien wel de dagzege. Met een totaal afstand van 84 meter bleef ze toch nog vijf vrouwen voor en eindigde ze op een vijfde plaats. Helaas zijn er geen meisjes en jongens die de eer van de Achterhoek verdedigen op het onderdeel straat, veld en zetten. De volgende CT veldwedstrijd is op zaterdag 2 december bij de Twentse klootschietvereniging KV Lattrop-Brecklenkamp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant