De Ruurloërs te gast in de Halmstad Arena. Foto: PR

De Ruurloërs te gast in de Halmstad Arena. Foto: PR

Ruurlose gastgezinnen te gast bij Zweedse voetballers

Sport

RUURLO – Afgelopen weekend hebben dertig Ruurloërs een bezoek gebracht aan Zweden waar het op bezoek ging bij voetbalclub Halmstads BK dat dit jaar tijdens het pinksterweekeinde deelnam aan het internationale PLUS Stam Karel Stegeman Toernooi van voetbalvereniging Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

“Uiteraard doen wij er elk jaar alles aan om een zo sterk mogelijk deelnemersveld naar het PLUS Stam Karel Stegeman Toernooi te halen en om ons toernooi zo goed mogelijk te organiseren. Het zal echter inmiddels ook bekend zijn dat wij eigenlijk vinden dat voetbal slechts een kapstok is waaraan we een zo warm en verbindend mogelijk evenement willen ophangen. Tijdens de toernooidagen is dit voelbaar, maar ook door het jaar heen zie je voorbeelden van bedoelde verbinding. En het bezoek van acht gastgezinnen van Halmstads BK met totaal dertig personen is daar een prachtig voorbeeld van”, aldus Hans Schurink, één van de toernooileiders.
Tijdens het bezoek werd een wedstrijd van Halmstads BK U19 in de Halmstad Arena bezocht. Koploper IFK Göteborg was te gast en Halmstads BK behaalde een verdienstelijk gelijkspel, 1-1. Voor zondag stond het bezoek aan de wedstrijd Halmstads BK 1 - Mjällby AIF op het programma. Net als een dag eerder bij de U19 werd ook hier met 1-1 gelijk gespeeld. Met een voldaan gevoel en een geweldige ervaring rijker werd er door de Ruurloërs afscheid van Halmstads BK genomen.

Volgend jaar
Halmstads BK zal volgend jaar ook weer aan het PLUS Stam Karel Stegeman Toernooi deelnemen. “Halmstads BK reageerde als snelste nadat ze een uitnodiging hadden ontvangen. Drie minuten na ontvangst van de uitnodiging liet akademichef Robert Nordström namelijk weten weer graag van de partij te zijn in 2024”, aldus Schurink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant