Trainer Stijn Koolschijn en het tweehonderdste lid van Tennisvereniging Ruurlo Isabelle van Bommel. Foto: PR

Trainer Stijn Koolschijn en het tweehonderdste lid van Tennisvereniging Ruurlo Isabelle van Bommel. Foto: PR

Groeispurt voor Tennisvereniging Ruurlo

Sport

RUURLO – Onlangs verwelkomde tennisvereniging Ruurlo haar tweehonderdste lid, Isabelle van Bommel (foto). Dat is opmerkelijk te noemen aangezien de club aan het begin van het jaar net iets meer dan 150 leden telde.

In de coronajaren was het ledenaantal behoorlijk teruggelopen. Het nieuwe bestuur had daarom als speerpunten, naast parkontwikkeling en focus op de jeugd, ledengroei benoemd. “Na een wervingsactie in het voorjaar meldden zich al veel nieuwe leden”, vertelt voorzitter Bas Brinkerink. “Om ervoor te zorgen dat iedereen ook daadwerkelijk gaat spelen, bieden we drie gratis introductielessen aan. Dat geeft onze clubtrainer de mogelijkheid om zijn enthousiasme over de sport over te brengen en te kijken bij welke huidige leden aansluiting gevonden kan worden. Op die manier hopen we dat de nieuwe tennissers zich snel thuis gaan voelen op de club.”
En dit blijkt te werken, want de najaarscompetitie is al uitgebreid met twee nieuwe seniorenteams op vrijdagavond en twee nieuwe jeugdteams op zondagochtend. Ook de Toss Challenge op donderdagavond, waar leden van alle niveaus samen korte wedstrijdjes spelen, wordt goed bezocht.

De genoemde clubtrainer is Stijn Koolschijn (foto), opgegroeid bij de club en na een periode elders te hebben getraind, toch weer teruggekomen. “De ambitieuze plannen van het bestuur spraken mij aan. De club wil weer groeien en ik wil daar graag deel van uitmaken. Er starten nu continu nieuwe lesgroepen, zowel bij de jeugd als senioren. Dit is dus een goed moment om lid te worden, want we hebben veel beginnende tennissers. Ik zou zeggen: meld je snel aan”, aldus Koolstijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant