Voetbalvereniging Ruurlo en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen .Foto: PR.

Voetbalvereniging Ruurlo en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen .Foto: PR. 

Nieuw sponsorcontract GSV’63 en Ruurlo met ING voor ‘Niemand buitenspel’-programma

Sport

GEESTEREN/RUURLO – Iedereen moet kunnen voetballen, ook als het financieel even tegenzit. Uit onderzoek blijkt dat een op de elf kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Regelingen die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen. De voetbalverenigingen GSV’63 en Ruurlo zorgen er voortaan samen met sponsor ING en met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor, dat meer kinderen kunnen voetballen. 

De Berkellandse clubs hebben een sponsorovereenkomst gesloten met de ING en een van de tegenprestaties is dat men extra aandacht moet geven aan het ‘Niemand buitenspel’-programma. Henry Meutstege, voorzitter van VV Ruurlo: “Ook op onze club merken we bij leden dat de contributie of voetbalkleding om wat voor reden dan ook soms niet betaald kan worden. Geldzorgen mogen niet de reden zijn waarom kinderen niet kunnen voetballen. Het is niet altijd gemakkelijk om de weg naar de regelingen te vinden en om erover te praten. Geweldig dat wij nu ook een financieel contactpersoon hebben die gezinnen hierbij gaat helpen.”
GSV’63-voorzitter Erwin Ketting: “We zijn ontzettend trots op de nieuwe samenwerking met ING, juist in deze tijd. Met behulp van de sponsoring door de bank kunnen wij ook verder investeren in ons duurzame sportpark.”
Meer info: ing.nl/niemandbuitenspel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant