Eibergs schoolschaatsproject werd in 2018 omgedoopt tot Piet de Wit Schaatsproject. Foto: PR
Eibergs schoolschaatsproject werd in 2018 omgedoopt tot Piet de Wit Schaatsproject. Foto: PR

Piet de Wit Schaatsproject 2023; wie gaat er mee schaatsen?

Sport

EIBERGEN/REKKEN/BELTRUM - De mussen vallen nog net niet meer dood van het dak, maar in Berkelland wordt er al voorzichtig aan de winterperiode gedacht. Aan het schaatsen met name. Op maandag 6 november gaat namelijk het vier weken durende Piet de Wit Schaatsproject 2023 van start, voor de kinderen uit Eibergen, Rekken en Beltrum. 

De Sport Federatie Berkelland(SFB) en de Eibergse IJsvereniging gaan jaarlijks met de kinderen, die zich aanmelden uit de groepen 6, 7 en 8 met de bus naar de IJsbaan Twente in Enschede. Daar volgen zij de vermaarde schaatslessen, naar het idee van Piet de Wit.

Hierbij gaan de leerlingen uit groep 7 en 8 voor op groep 6-leerlingen, mocht er ruimte tekort zijn in de bus. Alle leerlingen hebben de uitnodiging gekregen om mee te doen via het Sjors Sportief-boekje en kunnen zich vanaf nu opgeven voor dit bijzondere sportstimuleringsproject. Het totale programma bestaat uit drie schaatslessen en één schaatsexamen. De lessen vinden plaats op maandag 6, 13, 20 en 27 november van 15.30 tot 16.30 uur. 

Het einddoel van de schaatscursus is dat de kinderen een schaatsvaardigheidsdiploma behalen, zodat de leerlingen voortaan verantwoord het ijs op kunnen. De steeds hoger wordende kosten kunnen betaalbaar worden gehouden door de trouwe sponsors van het project. Deelnemen kost 35 euro, zonder schaatshuur en 50 inclusief schaatshuur voor de kinderen uit Beltrum en Eibergen en 20 euro zonder schaatshuur en 30 euro met schaatshuur voor de kinderen uit Rekken, als zij met eigen vervoer gaan. Daarvoor krijgen de deelnemers de vier schaatslessen onder begeleiding van ervaren schaatstrainers, toegang tot de ijsbaan, een diploma, de busreis en natuurlijk heel veel plezier op de ijsbaan! 

Inschrijven kan tot 24 oktober via www.berkellandactief.nl (daarin zit Sjors Sportief geïntegreerd). Voor verdere informatie over het schaatsproject kan men terecht bij de SFB, via john@sportfederatieberkelland.nl of tel. 0545-476727.

Een trotse Piet de Wit in 2018; hij stond aan de wieg van het schoolschaatsproject. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo