Het spelletje ‘stoepranden' veilig spelen met verplaatsbare stoepranden en dan spelen om de titel. Foto: PR
Het spelletje ‘stoepranden' veilig spelen met verplaatsbare stoepranden en dan spelen om de titel. Foto: PR

Stoepranden om kampioenschap van Berkelland

Sport

EIBERGEN - Sjors Sportief/Creatief Berkelland organiseert in samenwerking met Humankind Fit & Fun en Het Graafschap College het Berkellands Kampioenschap Stoepranden. De locatie is, op donderdag 15 juni van 14.30 tot 17.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur), het speelveld de Ham vlakbij IKC Het Simmelink, Kruiskamplaan 128/130 in Eibergen. Ook dit jaar mogen naast de jeugd van 4 tot en met 12 jaar, vaders, moeders, opa’s en oma’s meedoen. Kortom het is voor iedereen! Er zijn ook dit jaar weer speciale side-events zoals bubbelvoetbal, kanjam en boogschieten, deze activiteiten kun je doen als je niet hoeft te stoepranden.

Iedereen kan gratis meedoen en vrijwel iedereen kent het spelletje van vroeger in de straat. Samen met je vriendjes of ouders de bal tegen de stoepranden gooien en kijken wie er uiteindelijk de meeste punten heeft. In sommige steden, dorpen, wijken en buurten in de Achterhoek is het helaas bijna niet meer mogelijk om dit spel te spelen, omdat de stoepranden zijn verdwenen en het verkeer vaak te druk is. Daarom zijn speciale Kerby’s mobiele stoepranden ontwikkeld, zodat je dit oudhollandse spel, op een veilige plek kunt spelen, zelfs op het beachstrand van het zwembad.

Inclusieve sport
Stoepranden wordt gespeeld in de leeftijd categorieën van 4 tot 75-plus, het is voor iedereen geschikt. Daarom is het Berkellands Kampioenschap (BK) Stoepranden op 15 juni een inclusief evenement. Uiteraard zorgt de organisatie voor een heerlijke verfrissing tijdens de competitie.

Zin in beweging? Natuurlijk mag iedereen deelnemen aan het BK. Jeugdige deelnemers kunnen zich aanmelden via www.sjorssportief.nl (na de woonkern ingetypt te hebben, zoeken op stoepranden). Vanaf 13 jaar kan men zich aanmelden door een mail te sturen naar john@sportfederatieberkelland.nl of door te bellen naar de SFB, tel. 0545-476727.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo