Alle geslaagde cursisten uit de regio op een rijtje. Foto: PR
Alle geslaagde cursisten uit de regio op een rijtje. Foto: PR Picasa

Vijftien cursisten behalen verenigingsscheidsrechterdiploma

Sport

BORCULO - Bij DEO wordt er gewerkt aan het tekort aan voetbalscheidsrechters. Meer en meer is te horen dat er geen arbiter kan worden aangesteld voor duels in de lagere regionen en dat clubs of teams zelf een ‘scheids’ moeten regelen. Maar ook die zijn vaak lastig te vinden. In Borculo en omgeving klonk er van de week een positief signaal in dit verband: vijftien cursisten slaagden en ontvingen hun scheidsrechterdiploma.

Vorige week woensdagavond was voor velen een spannende avond bij Buitencentrum Kerkemeijer. “Heb ik alle verslagen en eindbeoordeling wel op tijd ingeleverd?” De avond begon met een evaluatie van de gefloten wedstrijden. Het blijkt dat hoe vaker je fluit, des te beter het gaat. De buitenspelregel wordt vakbekwaam onder handen genomen door de cursusleider van de KNVB, Bert Slot (uit de Krim). Met alle praktijkbegeleiders aanwezig kwam er een mooie discussie opgang. Fluiten voor buitenspel blijkt nog niet zo makkelijk. 

Na de pauze was het tijd voor de spelregeltoets, waarbij tien zeer lastige situaties voorbij kwamen. Voor sommigen geen probleem om alle vragen juist te beantwoorden. Iedereen had voldoende vragen juist beantwoord en dit betekende dat iedereen geslaagd was. Onder toeziend oog van enkele ouders zijn de diploma’s ondertekend en kreeg iedereen een badge van de KNVB voor op zijn shirt.
Al met al een zeer geslaagde cursus waarbij DEO zes (te weten Nick de Roos, Sam Heijmer, Rens Nieuwenhuis, Dion Mensink, Lucas Assink en Luke Horst), SVBV drie, Erix en FC Winterswijk ieder één en GSV’63 vier scheidsrechters mag feliciteren. Speciaal dank aan Henry Markerink en Michiel Koopman voor het begeleiden van de wedstrijden. Na afloop kregen de jongens van DEO nog een compleet tenue met toebehoren aangeboden door Koopman.
Wie ook interesse heeft om te gaan fluiten en eventueel een cursus te volgen, kan contact opnemen met Michiel Koopman voor meer informatie, via scheidsrechter@vvdeo.nl.

De zes geslaagden van vv DEO. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant