De teams van Respelhoek uit Geesteren en De Heksenlaak uit Barchem streden tegen elkaar op het motorcircuit. Foto's: Jan Hendriksen.

De teams van Respelhoek uit Geesteren en De Heksenlaak uit Barchem streden tegen elkaar op het motorcircuit. Foto's: Jan Hendriksen. 

Klootschieters strijden op motorcircuit Varsselring

Sport

RUURLO/HENGELO – “Een perfect parcours om op te gooien en ook nog eens verkeersluw. Prachtig toch. Hoewel? Met dit mooie weer van vandaag zijn er wel veel mensen er met de fiets op uitgetrokken. Maar we passen ons aan. We hebben de tijd.”

Door Jan Hendriksen

Zie hier een reactie van een klootschieter uit het Drentse Meppel die met klootschietvereniging ‘t Meugien zondagmorgen op het zonovergoten motorcircuit in Varssel de kloot met een wel gemikte worp maar liefst honderd meter over het gladde asfalt liet rollen. Op de Varsselring organiseerde de Ruurlose klootschietvereniging ‘t Broek namelijk voor de vierde maal een klootschiettoernooi voor zowel competitiespelers als recreanten.
En met succes. Er hadden zich 43 teams ingeschreven: goed voor in totaal een kleine 170 deelnemers. En die kwamen niet alleen uit de Achterhoek. Naast diverse Drentse teams waren er ook enkele teams uit Twente die zich hadden ingeschreven zoals KV Kolkersveld uit Losser. In het team van Vergane Glorie bestaande uit een aantal klootschieters uit voornamelijk Drenthe (winnaar in de eerste mannenklasse) deed zelfs een klootschieter uit het Friese Sneek mee. Zij ronden het bijna 4800 meter lange parcours in 38 schoten. Tweede in de eerste klasse bij de mannen werd KV Java uit Losser (39 schoten) en derde ‘t Broek 1 uit Ruurlo (40 schoten).
Bij de mannen in de Tweede klasse ging de overwinning naar Dijkhoek 1 uit Borculo (47 schoten), gevolgd door KV ‘t Broek 3 (50 schoten) en Onderlingen 2 uit Haarlo (51 schoten). In de Vrije klasse van de mannen werd het team van ‘t Loo uit Eibergen eerste met 37 schoten bestaande uit drie broers van de familie Ter Maat. Zij behaalden zondag de beste dagscore. Het was voor het eerst dat een team uit de Vrije klasse met de wisselbeker aan de haal ging. Over de hele linie werden zeer goede scores neergezet. Zo won in de 55+klasse KV Zwolle uit Groenlo met 45 schoten en in de Vrije klasse bij de vrouwen de Morsgirls uit Ruurlo (60 schoten). In de Vrije klasse gemengd werd het Drentse KSV Koekange (48 schoten) winnaar.

Tevreden
In de NKB (Nederlandse Klootschieters Bond) klasse ging de overwinning in de Mix klasse naar het tweede team van de organiserende vereniging KV ‘t Broek met 42 schoten en in de vrouwenklasse naar KV ‘t Woudhuis 4 uit Apeldoorn met 49 schoten. Tweede in deze klasse werd Respelhoek uit Geesteren (57 schoten) en derde Dijkhoek 4 (59 schoten). Na afloop van het toernooi liet mede organisator Bart Kuenen van KV ‘t Broek weten zeer tevreden te zijn over het verloop van het toernooi. “De teams die voor het eerst deelnamen aan het toernooi waren zeer te spreken over zowel het parcours als de organisatie”, aldus Kuenen. In 2024 zal het eerste lustrum van toernooi gehouden worden op zondag 26 mei.

Buurtvereniging Delden uit Vorden in actie om de Varsselring. Foto: Jan Hendriksen
In de Vrije klasse van de mannen werd het team van ‘t Loo uit Eibergen eerste met 37 schoten bestaande uit drie broers van de familie Ter Maat. Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant