Isa Wassink: Foto: Lisanne van Haaften

Isa Wassink: Foto: Lisanne van Haaften

Turnsuccessen voor Ruurlose gymnasten

Sport

RUURLO - Isa Wassink van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV mocht zaterdag 8 april in Didam de finale turnen in de categorie middenbouw niveau 3. Ze leverde een geweldige prestatie door als vierde te eindigen met een achterstand van slechts 0,025 punten op de nummer drie.

Alle voorgaande wedstrijden waren in teamverband en hiermee wist Isa zich individueel te plaatsen voor de finale. Ze startte op brug waar ze een zeer mooie oefening liet zien. Hierna door naar balk en vloer waar Isa ook twee mooie oefeningen turnde. Ze sloot de wedstrijd af met twee krachtige sprongen. De Ruurlose turnster behaalde op alle toestellen hoge punten en werd vierde. Isa kan heel erg trots zijn op haar vierde plaats tussen allemaal verenigingen met meer trainingsuren en turnhallen. 

In wedstrijd 3 moest het bovenbouw team supplement E de teamfinale turnen. Frederike Klein Bluemink, Noya Boomkamp, Isolde Luiten, Marit Olthof en Carlijn Leferink startte hun wedstrijd op balk. De balkoefeningen waren hier en daar wat wiebelig, enkele meiden hebben helaas ook de balk door een val moeten verlaten. Op vloer wisten ze allemaal stralende en strakke oefeningen neer te zetten. Ook op sprong werd er mooi geturnd.
De meiden sloten de wedstrijd af op brug. Hier en daar ging de oefening net iets anders dan gepland maar dat wisten ze goed op te lossen zodat het amper zichtbaar was. Dit resulteerde in een tweede plaats voor het team. Naast de daguitslag werd er ook nog een seizoensuitslag bekend gemaakt. Hier eindigden de RGV-meiden op een vijfde plaats. Als team kunnen ze met trots terugkijken op een topseizoen.

Op zaterdag 15 april was in Winterswijk de finale van de teams in supplement F. In de drie voorrondes had het team van RGV driemaal goud gepakt, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Maar in deze wedstrijd liep het niet helemaal zoals het moet. Van de zes turnsters waren er twee geblesseerd. Zij konden maar een of twee toestellen turnen. Op balk wisten slechts twee van de vijf RGV’ers hun oefening af te maken zonder er een of zelfs tweemaal af te vallen. Dit kostte het team veel punten. Uiteindelijk behaalden de Ruurlose meiden toch nog de vierde plaats in de seizoensuitslag.
Voor de meeste meiden staat er nog een individuele finale en/of toestelfinale(s) op de planning.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant