De winnaars van de editie 2023, Kerst Zwart en De Driesprong, vertegenwoordigen Ruurlo tijdens het Regionale schoolvoetbaltoernooi. Foto: PR

Kerst Zwart en Driesprong winnen schoolvoetbaltoernooi Ruurlo

Sport

Verplaatsing van toernooi pakt goed uit

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Het jongensteam van de Kerst Zwartschool 1 en het meisjesteam van De Driesprong zijn de nieuwe schoolvoetbalkampioenen van Ruurlo. Voor het eerst in ruim vijf decennia vond het toernooi dit jaar niet op Koningsdag (voorheen Koninginnedag) plaats maar werd het toernooi op sportpark ‘t Rikkelder vorige woensdagmiddag al gespeeld.

De Activiteitencommissie (AC) van voetbalvereniging Ruurlo had in samenspraak met de directies van de deelnemende scholen van Willibrordus, Wonderwijs, De Driesprong en Kerst Zwart en Oranjevereniging Ruurlo besloten het toernooi te verplaatsen naar een eerder tijdstip in april. Die keuze pakte positief uit. Basisschool Wonderwijs nam in tegenstelling tot vorig jaar vorige week weer deel aan het toernooi.
De roep vanuit de scholen om het toernooi op een ander tijdstip te organiseren werd de laatste jaren steeds luider. De animo voor het toernooi werd de laatste jaren steeds geringer vanwege de terugloop van het aantal leerlingen maar ook omdat diverse kinderen rond Koningsdag met hun ouders op vakantie gingen en leerkrachten de kinderen niet konden supporteren op die dag.
In totaal namen aan de editie 2023 tien teams deel. De zes jongensteams waren verdeeld over twee poules van drie. In de alles beslissende finale won Kerst Zwart 1 met 2-0 van de Willibordusschool. De strijd om de derde en vierde plaats won WonderWijs van De Driesprong na strafschoppen omdat in de reguliere speeltijd er geen doelpunten waren gevallen (0-0). Bij de meisjes werd het toernooi op doelsaldo gewonnen door De Driesprong. De vier deelnemende teams speelden een halve competitie tegen elkaar. Zowel De Driesprong als de Kerst Zwart behaalden zeven wedstrijdpunten. Maar omdat De Driesprong een beter doelsaldo (+7) had dan Kerst Zwart (+4) ging de wisselbeker naar De Driesprong. Derde werd een gemengd team van Kerst Zwart.
De wedstrijden stonden onder leiding van de scheidsrechters Willy Scheper, Stijn Pannekoek, Roan Wilman en Stijn Bemers. De organisatie van het toernooi was in handen van de Activiteitencommissie van VV Ruurlo bestaande uit Hilde Groot Roessink, Niné van Uem en Ellen te Vaanholt die vorige week werden geassisteerd door Jeroen Toevank en Edwin Textor.

Regiotoernooi
De winnaars van de editie 2023, Kerst Zwart en De Driesprong, vertegenwoordigen Ruurlo tijdens het Regionale schoolvoetbaltoernooi dat op woensdag 17 mei wordt gehouden op sportpark de Treffer van voetbalvereniging SV Longa ‘30 in Lichtenvoorde.

Het toernooi bij de meisjes werd gewonnen door De Driesprong. Foto: Jan Hendriksen